Foto: F64
Abavas senleju poētiski mēdz dēvēt par Kurzemes Šveici. Krāšņajā ziedēšanas laikā jūnija sākumā piedāvājam aplūkot fotogrāfijās vienu no skaistākajām vietām Abavas krastos – Pedvāles mākslas parku un tā mākslas darbus, kas īpaši labi aplūkojami un izbaudāmi aerofoto kadros.

Pedvāles mākslas parks atrodas kādreizējās Firksu-Pedvāles un Briņķu-Pedvāles muižu teritorijā, Abavas krastā, iepretim Sabiles pilsētai. Mākslas parka idejas autors, realizētājs un saimnieks ir tēlnieks Ojārs Feldbergs. Parka brīvdabas ekspozīcijā aplūkojami dažādi vides mākslas darbi, gan paša parka saimnieka veidoti, gan arī citu autoru radīti – tapuši dažādos starptautiskos mākslas pasākumos.

Atgādinām, ka šā gada maija sākumā, par godu Satversmes sapulces simtgadei uz Briņķu kalna nogāzes tika izveidots jauns vides mākslas objekts "Sapulce" – 150 laukakmeņu kompozīcija, kurā katrs akmens simbolizē vienu Satversmes sapulces deputātu. Akmeņi ir izvietoti pusloka formā atbilstoši sapulces telpas sēdvietu izvietojumam. Kompozīcija aizņem 100 x 50 metru lielu platību ar kopējo akmeņu svaru apmēram 125 tonnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!