Foto: DELFI
Piektdienas, 5. jūnija pēcpusdienā, Rīgas centrā notikusi jaunās mākslinieces Ances Vilnītes performance "Augšāmcelšanās, 1. daļa", kuras laikā māksliniece ar pašas veidotu tēlniecības darbu devās pa pilsētas centra ielām līdz Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenajai ēkai, kur tas tika iznīcināts.

Ar šo performanci māksliniece tiecas uzdot jautājumu, vai māksla ir pandēmijas laika īstā aizliegtā mīlestība?

"Mans stāsts ir par mākslinieka cīņu savienot garīgās vajadzības ar izdzīvošanu praktiskajā pasaulē. Es zinu, ka māksla nav izvēle – esmu piedzimusi kā māksliniece un tas ir mans ceļš," iepriekš tiešsaistes žurnālam "fotokvartals.lv" teikusi māksliniece.

Pastaiga – performance notika festivāla "Rīgas fotomēnesis 2020" programmā un bija daļa no garāka maršruta, kura laikā interesentiem bija iespēja satikt arī citus māksliniekus un iepazīties ar viņu darbiem.

Ance Vilnīte (1997) ir topošā māksliniece, kura studē Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA), Tēlniecības apakšnozares bakalaura programmā. Plašāku uzmanību viņa izpelnījās 2019. gada rudenī, ar savu performanci pretrunīgi vērtētās LMA studentu izstādes "Academia" atklāšanā.

Atgādinām, ka festivāls "Rīgas fotomēnesis" šogad, ievērojot valstī noteiktos pulcēšanās ierobežojumus, notiek no 26. maija līdz 28. jūnijam. Festivāla programmai, kas ir mainīga, organizatori aicina sekot līdzi mājas lapās dikstave.lv un rigasfotomenesis.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!