Foto: Publicitātes attēls
Šī gada 14. oktobrī galerijā "Look!" tiks atklāta Jāņa Šneidera personālizstāde "Ibidem".

Kā "Delfi" informē galerijas pārstāvji, izstādē "Ibidem" ir apskatāmi mākslinieka jaunākie darbi, kas veidoti ar grafītu, akrila tinti un eļļas krāsām.

"Tas ir turpinājums izstādes "Vieta" (2019, "Look!") aizsāktajam "telpas alfabētam". Darbi atklāj iepriekš neaplūkotus vārdus, telpiskas situācijas un pieredzes. Arhitektonika kļūst par metaforu prāta bezgalīgajam interjeram, gleznās iekšpusei sajaucoties ar ārpusi un otrādi. Neiespējamība palūkoties aiz uzzīmēta stūra un neiespējamība izgaismot to, kas atrodas uzgleznotā tumsā, kļūst par atslēgu darbu uzlūkošanā," raksta izstādes veidotāji.

Jānis Šneiders ir ieguvis bakalaura grādu glezniecības nodaļā Latvijas Mākslas akadēmijā, pašlaik studē maģistrantūrā Vizuālās komunikācijas nodaļā. Aizvadījis vairākas personālizstādes un grupu izstādes gan Latvijā, gan ārvalstīs. Viņa darbi atrodas privātkolekcijās Latvijā, Igaunijā, Vācijā, Beļģijā un Luksemburgā. 2019. gadā ieguvis "Nordic & Baltic Young Artist Award'' balvu glezniecībā, 2020. gadā Berlīnē saņēmis prestižo Secco Pontanova fonda "Claus Micheletz – Preis 2020" balvu.

Izstāde būs apskatāma no 15. oktobra līdz 6. novembrim galerijā "Look!", Ģertrūdes iela 62, Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!