Viens no prestižākajiem starptautiskajiem fotokonkursiem "Sony World Photography Awards" publicējis pusfinālistu sarakstu dažādās kategorijās. Starp māksliniekiem, kas pretendēs uz balvu, ir arī trīs fotogrāfi no Latvijas – Reinis Hofmanis, Mihails Ignats un Alnis Stakle.

Hofmanis iekļuvis kategorijā "Klusā daba", Mihails Ignats – "Ainava", bet Aļņa Stakles kolāžas uz balvu pretendēs radošajā kategorijā. Atgādinām, ka šajās Rīgas Fotogrāfijas muzejā ir aplūkojama Stakles darbu izstāde "Liegā apokalipse".

Jau ziņots, ka februāra sākumā "Sony World Photography Awards" brīvajā kategorijā Nacionālo balvu ieguvis rīdzinieks Viktors Rimarevs ar fotogrāfiju "Haze" jeb "Dūmaka".

"Sony World Photography Awards" ir vairākas sadaļas – profesionāļiem, amatieriem, jauniešiem vecumā no 12 līdz 19 gadiem, kā arī fotomākslas studentiem. Minētie trīs latviešu fotogrāfi uz balvu pretendē profesionālu kategorijās.

Profesionāļu darbi tiek vērtēti 10 kategorijās – tādās, kā "Vide", "Portreti", "Ainava", "Sports", "Arhitektūra" un citās.

No katras kategorijas tiks izvēlēti trīs finālisti, bet vērtēta tiks gan fotogrāfu tehniskā varēšana, gan radošums. Konkursā varēja iesniegt 2021. gadā radītus darbus.

Kopumā šogad konkursam tika iesūtīti 156 000 pieteikumu kas ir līdz šim lielākais skaits balvas vēsturē. "Sony World Photography Awards" pastāv jau 15 gadus.

"Sony World Photography Awards 2022" studentu, jauniešu, brīvās un profesionālās konkursa kategorijas uzvarētāji tiks paziņoti 2022. gada 12. aprīlī un tiks iekļauti mākslas centra "Somerset House" izstādē Londonā.

Kategorija "Ainava"

Kategorija "Portrets"

Kategorija "Klusā daba"

Kategorija "Daba un dzīvnieki"

Kategorija "Sports"

Kategorija "Portfolio"

Kategorija "Arhitektūra un dizains"

Radošā kategorija

Kategorija "Vide"

Kategorija "Dokumentālie projekti"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!