Foto: Publicitātes attēls
No 20. aprīļa līdz 1. maijam kultūrtelpas "Tu jau zini kur" Mazajā zālē būs apskatāma Kristīnes Krauzes-Sluckas personālizstāde "Pagātnes piespiedu kustības".

Kā "Delfi" informē kultūrtelpas pārstāvji, mākslinieces darba pamatā ir laiktelpas izjūta par kara destruktīvo dabu. Instalācijā izmantotais vatelīns — radīts, sapresējot sasmalcinātu audumu šķiedras — ataino traumu, kas atstāj neizdzēšamas pēdas indivīda personībā.

"Tā ir sadrumstalotas identitātes ainava, kas tiecas atgūt viengabalainību; tie ir apstākļi, kas piespiež transformēties un kļūt par citādo. Instalāciju papildinās Kaspara Jaudzema skaņu celiņš, kurā integrēti pārtvertie krievu karavīru ziņojumi frontes līnijā un zvanu ieraksti ar karavīru mājās palikušajām ģimenēm," vēsta izstādes veidotāji. Kā arī paralēli izstādei norisināsies publiskā programma, kuras ietvaros tiks īstenoti pasākumi sadarbībā ar ukraiņu māksliniekiem.

Kristīne Krauze-Slucka (1979) ir latviešu māksliniece, kura savā mākslinieciskajā praksē aplūko un pēta cilvēka, tehnoloģiju un dabas attiecības, bieži eksperimentējot ar digitālajiem un analogajiem fotogrāfiskajiem procesiem. Pievēršot uzmanību adaptācijas un hibridizācijas norisēm, māksliniece priekšplānā izvirza izvēlētā medija materialitātes aspektus, kas balstās uz darba tapšanas procesa saturisko risinājumu.

"Artefaktu dekonstrukcijas" ir daļa no kultūrtelpas "Tu jau zini kur" īstenotās mākslas izstāžu programmas. Izstāžu cikla vadmotīvs pievēršas eksistējošu sociālu, politisku, fizisku konstrukciju apzināšanai un izpētei, ar nolūku kritiski izvērtēt to struktūru un nozīmi.

"Tu jau zini kur" ir radoša, industriāla kultūrvieta Rīgā, Tallinas ielas radošajā kvartālā. Tās saturiskais uzsvars ir vērsts uz dažādu laikmetīgās mākslas disciplīnu sastapšanos, ar nolūku veicināt radošus eksperimentus un atvēlēt telpu mākslas demokratizācijai. Aizvadītajā gadā kultūrvieta izstāžu vajadzībām radīja Mazo zāli — atsevišķu telpu ar mērķi nodrošināt apmeklētājiem nepastarpinātu satikšanos ar mākslu. Izstāžu ciklu organizē kuratore Tīna Pētersone, mākslinieks Rūdolfs Štamers un "Tu jau zini kur" direktors Uldis Trapencieris.

Izstāde apskatāma trešdien, ceturtdien un piektdien no pulksten 16 līdz 20 un sestdien, svētdien laikā no pulksten 14 līdz 20 Tallinas ielā 10-3.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!