Latvijas teātra leģenda Nacionālā teātra aktieris Kārlis Sebris trešdien svin 90 gadu jubileju, un viņa godināšanas pasākums notiek Latviešu biedrības namā.
Nacionālā teātra mārketinga daļas speciāliste Ilona Matvejeva stāstīja, ka pasākumā aktieri sveiks valdības pārstāvji un kolēģi no dažādiem teātriem. Par muzikālo noformējumu rūpēsies vijolnieks Raimonds Ozols un dziedātājs Niks Matvejevs.

Sveikšanu vadīs aktieri Lolita Cauka un Uldis Dumpis.

Kārlis Sebris dzimis 1914.gada 18.februārī Gulbenes rajona Sinolē pagasta rakstveža ģimenē. Viņš mācījies Cesvaines ģimnāzijā, mēģinājis kļūt par lauksaimniecības fakultātes studentu. 1938.gadā viņu uzaicināja strādāt Nacionālajā teātrī, kur Sebris pavadījis visus darba gadus. Arī šajā sezonā Sebris ir uz skatuves - viņš spēlē Aleksandru izrādē "Kapteiņu nedēļa".

Sebris 70 gados teātrī un kino nospēlējis vairāk nekā 200 lomu. Nozīmīgākās no tām - Bernards Šovs izrādē "Mīļai melis", Indrānu tēvs Rūdolfa Blaumaņa "Indrānos", Saljeri izrādē "Mocarts un Saljeri", Kihnu Jens iestudējumā "Mežonīgais kapteinis Kihnu Jens" u.c.

Viņš filmējis arī daudzās kinolentēs, piemēram, "Kapteinis Nulle", "Mērnieku laiki", "Karalis Līrs", "Indrāni", "Vella kalpi", "Vella kalpi vella dzirnavās", "Nakts bez putniem", Nāves ēnā", "Klāvs, Mārtiņa dēls".

Par izcilo aktieri izdota grāmata "Kārlis Sebris. Mīļā meļa memuāri", viņš saņēmis arī Triju Zvaigžņu ordeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!