Foto: Publicitātes attēli

Mūsdienu kultūras foruma "Baltā nakts" ietvaros, 8 septembrī Valdemāra pasāžā notiks jaunā projekta "Kult.Passage" atklāšana. Tas domāts kā platforma jauniem māksliniekiem, kuri apvieno savā mākslā audio un vizuālos elementus, portālu "Delfi" informē projekta īstenotāji.

Bijušās rūpnīcas telpās iekārtotais komplekss "Valdemāra Pasāža" "Baltās nakts" laikā kļūs par māksliniecisku objektu, kurā uzstāsies elektroniskā grupa "ORIOLA 701", tiks atklātas mākslas darbu izstādes un vizuālās instalācijas.

Izdrukā ‘Baltās nakts’ karti!

Elektroniskās mūzikas projekts "ORIOLA" dibināts 90. gadu beigās. Kopš 2012. gada grupa uzstājas ar jaunu nosaukumu "ORIOLA 701" un tās dalībnieki ir Andrew 'Les' Leskovsky, Gerri Pavloff, Paul Melamed un Vital Drozdov.

"Ietvert grupas daiļradi šaurās žanra robežās ir diezgan grūti, jo projekta galvenais mērķis ir radīt mūziku noskaņojumam," skaidro grupas dalībnieki.

"Baltās nakts" laikā uzstāsies promo-leibla "Platz Fur Tanz" mūziķi Esoniq, Negorod un Juri Konradi. Vizuāla daļa sastāvēs no Jeļenas Spasovas personālizstādes "Let's Make Better Mistakes Tomorrow" un Starptautiskās Fotogrāfijas Skolas video-izstādes, Bendžamina Tomasa melnbaltās filmas "From The Moment They Met It Was Murder" demontrācijas.

Viss projekts KULT.PASSAGE tiks apvienots ar CBETOMUSIC vizuālajām instalācijām, kurā mūsdienīgas LED tehnoloģijas vizuālizācijas iespējas tiks sinhronizētas ar skaņu un mūziku.

Jau ziņots, ka mūsdienu kultūras forums "Baltā nakts" šogad norisināsies naktī no 8. uz 9. septembri, kopumā aicinot baudīt laikmetīgo mākslu vairāk kā 60 objektos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!