Foto: Publicitātes attēli

8.septembrī notiekošā mūsdienu kultūras foruma "Baltā nakts" ietvaros no pulksten 19 līdz pulksten diviem naktī uz savdabīgu tehnikas un mākslas performanci "Auto uz paplātes" aicina autocentrs "Amserv Motors" Rīgā, Krasta ielā.

Kā vēsta pasākuma rīkotāji, ņemot vērā foruma "Baltā nakts" šī gada devīzi "Uz paplātes", arī autocentrā "Amserv Motors" izveidota atbilstoša programma, kam dots nosaukums "Auto uz paplātes". Aicinot iedvesmoties no jaunākajiem "Toyota" hibrīdiem, ikvienam apmeklētājam būs iespēja radīt savu auto uz paplātes – nākotnes vīziju, mākslas darbu, gan izmantojot uzlīmes auto detaļu izskatā, gan zīmējot.

Pēc tam, ar īpašu kalkulatoru palīdzību, noteikt paša radītā koncepta iespējamos tehniskos datus un uzzināt, kā, variējot auto parametrus, mainās tā cena, izmēri un ietekme uz apkārtējo vidi. Savukārt plkst. 21 paredzēta īsta auto – jaunākā "Toyota" pilnā hibrīda "Yaris Hybrid" prezentācija, kuras laikā autocentra pārstāvji sniegs informāciju par hibrīdtehnoloģiju nozīmi un to būtisko ietekmi apkārtējās vides aizsardzībā, tiks izskaidrots, ko nozīmē divi dzinēji – iekšdedzes un elektriskais – apvienoti vienā automašīnā un kā hibrīdauto spēj samazināt ar automašīnas ekspluatāciju saistītos ikdienas izdevumus.

Izdrukā ‘Baltās nakts’ karti!

Līdztekus "auto lietām" par muzikālo baudījumu rūpēsies grupa "Melo M", kas uzstāsies pulksten 22, 23, pusnaktī un vienos naktī. Savukārt, veidojot savu nākotnes auto konceptu, iztēli rosinās gleznotājas Alises Mediņas darbu izstāde, kas autocentra telpās būs apskatāma septiņas stundas, tikai "Baltajā naktī". Pulksten 22.30 paredzēta viena, kopīgi izlozēta, mākslinieces darba izsole. Kā vēsta rīkotāji, pasākuma vadības groži būs Ufo rokās, bet par apmeklētāju možumu rūpēsies kafijas meistari – baristas Ingemārs Dzenis no "InnocentCafe" un Gatis Zēmanis.

Šī gada mūsdienu kultūras foruma "Baltā nakts" ietvaros Rīgas centrā un tās apkaimēs paredzēti vairāk nekā 60 projekti, kas pārstāv dažādas mūsdienu mākslas jomas – notiks koncerti, dzejas lasījumi, teātra un dejas performances, kino seansi, būs apskatāmas instalācijas, sagaidāmi arī daudzi starpnozaru projekti un pasākumi gados jaunākajiem "Baltās nakts" apmeklētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!