Ar krāšņu uguņošanu un tradicionālo "Pūt, vējiņi!" šonakt Mežaparka Lielajā estrādē izskanēja Dziesmu un deju svētki "Rīga 800", kas bija veltīti pilsētas astoņsimtgadei. Noslēguma koncerts bija gandrīz trīs stundas ilgs multimediāls uzvedums, apdziedot nozīmīgākās Rīgas maģistrāles un laukums, kas raksturo pilsētas, valsts un tās iedzīvotājiem svarīgas sajūtas un laikmetus.
Katrai koncerta daļai bija sava ideja, tēls un muzikālā attīstība, veidojot sonetu vainagu - himnu Rīgai.

Kā atzīst uzveduma idejas autori, pilsētniekiem laika saikni ar pagātni un nākotni uztur un glabā ielas, artērijas, kas smeļ savu spēku laikā un izdzied to telpā. Ielu nosaukumi ir pilsētnieka dzīves un ikdienas gaitu atslēgas vārdi - vitalitātes aizdedze.

Dziesmu svētku virsdiriģenti bija Imants Kokars, Edgars Račevskis, Jānis Zirnis, Romāns Vanags, Māris Sirmais un Sigvards Kļava. Svētku koncertu veidoja mākslinieciskais vadītājs Sigvards Kļava, režisors Uģis Brikmanis, scenogrāfs Aigars Ozoliņš, producente Mirdza Zīvere un tehniskais direktors Vilmārs Šadris.

Kā ziņots, dziesmu un deju svētki "Rīgai 800" kopš svētku ieskaņas, 18.jūlija, kopā bija pulcējuši vairāk nekā 20 000 dejotāju, dziedātāju un aktieru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!