Foto: F64

Jāņu naktī Rīgā Līgo svētku pasākumu 11.novembra krastmalā apmeklējuši 60 tūkstoši cilvēku, vienlaicīgi krastmalā līgojuši ap 20 tūkstošiem cilvēku, portālu "Delfi" informēja Rīgas domes (RD) Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Pasākumā darbojās trīs skatuves – Vakara sēta, Nakts sēta un Rīta sēta, kur ikviens gada īsākajā naktī varēja izvēlēties sev piemērotāko mūziku.

Pasākuma kulminācija šogad bija īpaši veidots Raimonda Paula lieluzvedums "Līgo, Rīga!" kopā ar ceremoniju orķestri "Miers un bērziņš", kori "Kamēr…" un diriģentu Māri Sirmo, tautas deju ansambli "Rotaļa", dziedātājiem un aktieriem Viktoru Lapčenoku, Žoržu Siksnu, Agnesi Rakovsku, Kažu, Valteru Frīdenbergu, Mariju Bērziņu, Andri Bērziņu, Jāni Paukštello, Hariju Spanovski, šova "OKartes skatuve" dalībniekiem un daudziem citiem.

Krastmalā uzstājās arī grupas "Labvēlīgais tips", "Sīpoli", kā arī skanēja dziesmas Normunda Rutuļa, Marijas Bērziņas un Kristapa Rūķīša izpildījumā, muzicēja arī "Turaidas roze", Latvijas Nacionālā teātra aktieru grupa "Greizais ratiņš", aktieru ansamblis "Drama", grupa "Sestā jūdze", "Musiqq" un "PeR", kā arī Liene Candy un DJ Roberts Lejasmeijers.

Krastmalā jau pirms koncerta sākuma varēja posties svinēšanai pušķošanās sētā kopā ar folkloras kopu "Ceiruļeits" - vīt vainagus, apdziedāties, iet rotaļās un apgūt danču soļus. Plkst. 20.00 Nakts sētas skatuvi ieskandināja Jāņu dziesmas apvienotā folkloras ansambļa atskaņojumā.

Mājīgai līgošanai krastmalā tika izvietotas teltis ar gariem galdiem Jāņu mielasta baudīšanai. Šogad pirmo reizi svētkos vienkopus bija visi Latvijas labākie alus darītāji, un līgotājiem bija iespēja baudīt miestiņu no dažādām Latvijas alus darītavām.

Savukārt Līgo pasākums tautiskās tradīcijās notika Dzegužkalnā, kur ikviens varēja izjust svētkus lauku atmosfērā, ar folkloras kopu uzstāšanos, danču klubu priekšnesumiem, Jāņu sveikšanu, lauku mielastu un dejām līdz par pirmajiem saules stariem.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) saka lielu paldies maestro Raimondam Paulam un visam mākslinieku kolektīvam, kas skatītājus iepriecināja ar lielisku programmu, kā arī šo svētku organizatoriem. Viņš izsaka pateicību arī Rīgas pašvaldības, Valsts policijas un Valsts ugunsdrošības un glābšanas dienesta darbiniekiem, kas profesionāli nodrošināja kārtību pasākuma laikā.

Līgo svētkus finansiāli nodrošināja Rīgas dome un LIVE RĪGA.

RD atgādina, ka 23. un 24.jūnijā sabiedriskais transports Rīgā kursē bez maksas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!