Foto: Publicitātes foto
8.septembrī – "Baltajā naktī" – no pulksten 20 līdz 24 biedrības "Ascendum" izdotais interneta žurnāls "Satori" aicina visus interesentus apmeklēt latviešu dzejnieku un rakstnieku lasījumu vakaru Raiņa un Aspazijas mājā, Rīgā, portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

Mājas saimnieki – Rainis un Aspazija – gaidīs viesus no pulksten 20. Visa vakara garumā dižie dzejnieki savās darbistabās pavisam ekskluzīvā kārtā lasīs pēc ciemiņu izvēles savu darbu fragmentus. Tikmēr viesistabā apmeklētāji varēs cienāties ar Aspazijas vārīto kafeju, lasīt "Satori" īpašo Dzejas dienu burtnīcu, kā arī baudīt "Satori" autorvakara literāro programmu.

Izdrukā ‘Baltās nakts’ karti!

Vakara programmas sākumdaļā "Satori" galvenais redaktors lasīs anektdotes par Raini, bet slavenais rakstnieks Rihards Bargais stāstīs jaunākās latviešu tenkas. No pulksten 22 - dažādi jaunie un jau pieredzējušie dzejnieki un rakstnieki priecēs ciemiņus ar savu darbu lasījumiem. Īsajos starpbrīžos viesi varēs uzzināt mājas stāstu, kā arī priecāties par "Satori" autoru muzikālajām improvizācijām.

Vakara viesi uz pasākumu tiek aicināti ierasties ar ciemakukuli.

"Reiz atkal gadījās tā. Rainis vinnēja loterijā galda piederumu komplektu. Visādus šķīvjus un trauciņus sinepēm. Vai varbūt žuljēnam. Ej nu tu sazini. Ieradās pastā saņemt balvu, bet tur pastnieks paskatās un prasa: "Jūsu vārds?" Te Rainis sakautrējās un aizgāja."

"Kādu rītu Rainis iegāja internetā, lai noskatītos skandalozo Madonnas koncertu Maskavā, par kuru bija tik daudz lasījis Latvijas-Krievijas kultūras draugu biedrības mājaslapā, un bija nepatīkami pārsteigts. Izrādās, no otras puses internetā tieši tajā pašā brīdī bija iegājusi Aspazija." (No anekdotēm par Raini).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!