Foto: Publicitātes foto
Šī gada "Baltajā naktī" "Jauno mediju kultūras centrs RIXC" piedāvā publisku pasākumu programmu ar nosaukumu "Neatklātā planēta", kas no pulksten 18 līdz pulksten 1 norisināsies "RIXC Mediju telpā", 11. Novembra krastmalā 35, portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

"Neatklātā planēta" (Unknown planet) ir elektromagnētisks fantāzijas ceļojums iekšējā kosmosā prom no Zemes, specifiski pievēršoties radioētera frekvencēm – skenējot un translējot tiks veidotas reāllaika audio un video signālu modulācijas, radot kosmiskas skaņu ainavas un elektromagnētisko viļņu kolāžas.

Izdrukā ‘Baltās nakts’ karti!

"RIXC Mediju telpā" tiks uzstādīta instalācija no visdažādākās modifikācijas pašdarinātiem aparātiem, radio un video signālu raidītājiem un uztvērējiem, ko būvējuši pieredzējušie elektroniskās un noize mūzikas pārstāvji "Clausthome" - Lauris Vorslavs un Ģirts Radziņš - no Latvijas.

Vakara sākumā šī aparatūra tiks izmantota skaņas signālu un attēlu modulēšanas atvērtajām darbnīcām. Pēc tam notiks koncerts, kurā "Clausthome" mūziķi kopā ar video mākslinieku Mārtiņu Ratniku un atvērto darbnīcu dalībniekiem atskaņos reāllaika audiovizuālās modulāciju performances, radioētera frekvenču kolāžas un kosmiskas skaņu ainavas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!