Vieni no šī gada "BBC Sound of 2009" aptaujas laureātiem. Otrā vieta šajā aptaujā nodrošinājusi jaunajai Londonas grupai pastiprinātu preses uzmanību, un pieņemu, ka arī šī brīža straujos panākumus Lielbritānijas singlu un albumu topos.

Vērtējums:image

Nezinu kāpēc tieši šie zēni izpelnījušies BBC kritiķu uzmanību, nevis kādi citi, līdzīgi, bet viens ir skaidrs, ka ar šo grupu vēl joprojām ekspluatēts tiek 80. gadu 'jaunā viļņa' kustībā un post-punk tumšākajā daļā balstītais disko, ko grūtu būtu šobrīd nosaukt par svaigu un nedzirdētu. Kopumā "White Lies" debijas albums ir sanācis tīri ok un patiešām ir klausāms, tomēr par nākotnes mūzikas karognesējiem te grūti runāt.

Vokāli un muzikāli piesaucamas līdzības ar amerikāņiem "Interpol", "The Killers", britu "Editors" pirmajiem ierakstiem un, protams, ciltstēvu Janu Kērtisu un viņa leģendāro kolektīvu "Joy Division". Arī dziesmu saturs drūms un atbilstošs popularizētajai estētikai - stāstiņi par bērēm, nāvi, novecošanu, avārijām, garīgu sabrukumu un tamlīdzīgām lietām.

Jaunie "White Lies" vispirms debitēja internetā, ļaujot interesentiem "To Lose My Life" lejupielādēt bez maksas, un tikai pēc tam izdot to taustāmā formātā.

Šobrīd "White Lies" debijas albums (albums iznācis 20. janvārī) piedzīvo satriecošus panākumus Lielbritānijā, kurš šonedēļ (26. janv) debitējis Apvienotās Karalistes albumu topa virsotnē, apsteidzot arī tādus jau pazīstamus vārdus kā "Kings of Leon" un popmūzikas jauno dīvu Lady Gaga. Tas acīmredzot liecina par šī jaunā disko pagaidām nedziestošo aktualitāti.

Lai nu kā, visa tā ņemšanās ar nāvītes estētiku, drūmie skati nekurienē melnbaltajās publicitātes bildēs un pirmie singli ar kliedzošiem nosaukumiem 'Death' un 'Lose My Life', liecina par zināmu pašmērķi. Nu var jau salikt visas šīs lietas kopā un izmantot to, ka esi piedzimis ar piemērotu dūmakainu, saucošu vokālu. Nav slikti, bet jaunie skumju prinči nav dzimuši "White Lies" veidolā.

DELFI iesaka:

White Lies 'The Price of Love' $sound_file = 'http://www.delfi.lv/temp/audio/WhiteLies_ThePriceOfLove.mp3'; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

White Lies 'E.S.T.' $sound_file = 'http://www.delfi.lv/temp/audio/WhiteLies_est.mp3'; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!