Novērošanas kameru uzņemtā video redzams, kā svētdien divpadsmit gadus vecs zēns pakrīt un netīši izplēš caurumu aptuveni 350 gadus vecā gleznā, ziņo ārzemju mediji.

Zēns apmeklējis izstādi "The Face of Leonardo, Images of a Genius" ("Leonardo seja. Ģēnija tēli") Taivānas pilsētā Taibei, kur izstādītas gleznas no vairākām privātām kolekcijām. To skaitā bijusi Itālijas vēlā baroka meistara Paolo Porpora glezna, kuras vērtība pārsniedzot 1,5 miljonus ASV dolāru jeb 1,3 miljonus eiro.

Izstādes veidotāju publiskotajā video redzams, kā jaunais zēns, turēdams rokā dzērienu, dodas garām gleznai. Tuvojoties mākslas darbam, viņš paklūp un, lai mīkstinātu kritienu, izstiepj rokas gleznas virzienā, atstādams dūres izmēra caurumu tās audeklā. Pēc incidenta zēns sastingst un lēnām aplūko apkārtējos.

Izstādes organizatori ziņojuši, ka nevaino zēnu negadījumā, kā arī neprasīs viņa ģimenei maksāt par gleznas restaurāciju.

Izstādes "facebook" lapā atklāts, ka šobrīd glezna ir veiksmīgi restaurēta, pateicoties Taivānas un Itālijas restauratoru sadarbībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!