Galerijā "Birkenfelds" no 20. marta - 9.aprīlim būs skatāma gleznotāja Kaspara Perska darbu izstāde "Sarkanais deguns", portālu "Delfi" informē galerijas pārstāvji.
Vairāk kā pirms gada mākslinieka darbos parādijās jauns tēls - klauns. Par savu jauno tēlu 2007. gada izstādē "Karnevāls" autors teica: " Sākumā pats neapzināti uzgleznoju vīriņu ar sarkano degunu un tad ilgi sēdēju un domāju, ko tad viņš man īsti nozīmē. Klauns nav tikai kāds ikdienišķais cilvēks vai cirkus darbonis. Klauns, atrodoties visu acu priekšā, paliek nezināms, viņš var pasmieties par nopietnām lietām, viņš lauž vispārpieņemtos stereotipus ".

Arī vide, kurā tradicionāli redzam darbībā Kaspara Perska klaunu ir karnevāls: "Karnevāls atbrīvo no racionalitātes un kārtības, kas izpaužas, ļaujot iznākt virspusē cilvēka pirmatnējiem instinktiem, kas parasti tiek slēpti zem ikdienas dzīves tikumiem".

Šoreiz mākslinieks negleznojot cirku. Viņa darbu centrā ir klauns - cilvēks. Klauns, kas aiz sarkanā deguna maskas liekās tik noslēpumains, ironisks un neievainojams, būtībā ir cilvēks ar savām vājībām - mīlu, ilgām un ciešanām. Personālizstādes bijušās Prāgā, Rīgas Pilī, 2005. gadā galerijā "Carousell" - "Laiks atpūtai", 2007. gadā galerijā "Birkenfelds" - "Karnevāls"

Kaspars Perskis dzimis 1975. gadā, Rīgā. Mācījies Rīgas Lietišķās Mākslas koledžā. Ieguvis maģistra grādu Latvijas Valsts Mākslas akadēmijas glezniecības nodaļā. Saņēmis Ludolfa Liberta prēmija par teicamām sekmēm gleznošanā un kompozīcijā. Personālizstādes bijušās Prāgā, Rīgas Pilī, 2005. gadā galerijā "Carousell" - "Laiks atpūtai", 2007. gadā galerijā "Birkenfelds" - "Karnevāls"

No 21. marta izstādes darbi ir apskatāmi arī galerijas mājas lapā www.birkenfelds.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!