Foto: Publicitātes foto
2013.gadu Agijas Sūnas mākslas galerija sāk ar Artūra Akopjana gleznu izstādi "Mirāža", kas Vecrīgas galerijā būs aplūkojama līdz 8. februārim.

Iepriekšējais gads Artūram Akopjanam bijis īpaši veiksmīgs , atnesot māksliniekam starptautisku atzinību. Ārpus Latvijas sarīkotas personālizstādes trijās valstīs: Maskavā galerijās "Novogornaja" un "Beļajevo" , Vīnē "Am Roten HOF" galerijā, Dānijā Bindslev "Tornby" galerijā.

Izstāde "Miraža" ir šīs starptautiskas atzinības iedvesmota jaunu gleznu kolekcija, kas tagad parādīta Rīgā, arī ceļos uz ārzemēm.

"Artūra Akopjana dzīvā, bet sarežģītā krāsu palete liek pamanīt viņa gleznas desmitiem citu autoru darbu vidū. Krāsa ir viņa izteiksmes līdzeklis un viņa spēks. Krāsu loģika veido arī gleznu kompozīciju . Akopjana gleznas ir atvērtas sistēmas – gan kā domāšanas veids, gan kā profesionāls uzdevums. Ir tik skaidri redzems, arī sajūtams, ka nekas nesākas un nebeidzas nomērītajā četrstūrī. Tik zīmīgi paaudzei, kura vairs nepazīst robežas, ja nu vienīgi tīmekļa nosacītās iespējas," tā par Akopjanu raksta mākslas zinātniece Ingrīda Burāne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!