Foto: Publicitātes attēli

"Rail Baltica" projekta ieviesēja Latvijā – uzņēmuma "Eiropas Dzelzceļa līnijas" valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpjas no amata, informē uzņēmumā.

Pēc projektā kopumā nostrādātiem desmit gadiem, Vingris kapitāldaļu turētājam – Satiksmes ministrijai – iesniedzis paziņojumu par atkāpšanos no amata personisku iemeslu dēļ.

Vingris uzņēmumu vadījis gandrīz piecus gadus.

"Mainīgos un sarežģītos apstākļos, nenoteiktībā par finansējuma plūsmu, esam nodrošinājuši nekustamo īpašumu atsavināšanu, kas tagad pabeigta vai ir procesā vairāk nekā 100 kilometriem trases, mūsu atbildībā esošo objektu projektēšanu, būvniecību. Šī gada nākamais lielais projekta attīstības posms būs pamattrases būvdarbi. Būvdarbu vadīšana, jo sevišķi "Rail Baltica" projektā, ir izaicinoša, " saka Vingris.

Vingris "Eiropas Dzelzceļa līnijas" valdes priekšsēdētāja amata pienākumus sāka pildīt 2019. gada 1. augustā. Līdz tam viņš bija "Eiropas Dzelzceļa līnijas" pagaidu valdes loceklis.

Vingris projekta "Rail Baltica" ieviešanā kopumā strādājis kopš 2014. gada, kad sāka darbu Satiksmes ministrijas Dzelzceļa departamentā un bija "Rail Baltica" nacionālās izpētes projekta vadītājs. 2016. gadā turpināja darbu kā "Eiropas Dzelzceļa līnijas" Projektu ieviešanas departamenta direktors, bet 2019. gadā tika apstiprināts par uzņēmuma valdes priekšsēdētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!