Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) galerijā, 11. novembra krastmalā 35, Rīgā, no 13. marta līdz 5. aprīlim būs apskatāma mākslinieces Zaigas Putrāmas personālizstāde "Cilvēki pamana, kā saules satiekas", portālu "Delfi" informē LMS vadītājs Igors Dobičins.

Māksliniece Zaiga Putrāma šobrīd strādā akvareļglezniecībā pie ļoti personiska projekta "Saules satiekas". Lielformāta akvareļglezniecības darbi, kas būs apskatāmi izstādē "Cilvēki pamana, kā saules satiekas", ir ieturēti abstraktā ekspresionisma stilistikā un krāsā pauž mākslinieces šī brīža vēlmi veidot, radīt un pārveidot nosacītās iedomu pasaules. Nezināmais šinī procesā ir mērķis.

Kā raksta Dobičins, pēc studiju noslēguma un dalības Latvijas mākslā nozīmīgajā izstādē "Daba. Vide. Cilvēks" (1984) māksliniece uzsāka ilgo sevis meklēšanas ceļu – pievērsās tekstilmākslai, tajā rodot tradicionālu formu un izteiksmes līdzekļu jaunus postmodernās stilistiskas risinājumus, kas atbilstoši 20.gs. beigu latviešu vizuālās mākslas protesta un dekoratīvisma paradigmai. Mainoties laikmeta modes uzstādījumiem, Zaiga Putrāma izmēģinājusi iespēju apgūt prasmes psiholoģijā, sasniegt augstu sensivitātes pakāpi, kļūt par personības izaugsmes treneri, kā arī veidot autores pedagoģiskās programmas ar utopijas iezīmēm, kas ir viņas šī brīža radošais uzstādījums. Māksliniece cenšas atbrīvoties no mākslas priekšmetu materialitātes un dizaina priekšstatu uzspiestiem uztveres žņaugiem un ierobežojumiem, veidot un atkārtot savā daiļrade jau veikto "tradicionālo pieņēmumu" revīzijas aktu.

Izstādes "Cilvēki pamana, kā saules satiekas" atklāšana notiks 2020. gada 13. martā: pulksten 17.00 – kompozīcijas stunda; pulksten 18.00 – izstādes atklāšana; no pulksten 19.00 Argentīnas tango meistarklase.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!