Rīgas mērs Gundars Bojārs ierosinās domes Pieminekļu padomei pievērst uzmanību ne tikai vēsturisko pieminekļu atjaunošanai, bet arī pieminekļu izveidošanai ievērojamiem rīdziniekiem, piemēram, izcilajam baletdejotajam Mārim Liepam.
Bojārs sarunā ar BNS sacīja, ka iesniegs Pieminekļu padomei rakstisku priekšlikumu veidot pieminekli rīdziniekam, kas padarīja Rīgas vārdu pasaulē pazīstamāku - izcilajam dejotājam Liepam.

Mērs uzskata, ka Rīgā varētu veidot arī jaunus pieminekļus izciliem kultūras un citu sfēru darbiniekiem, nevis tikai atjaunot vēsturiskās skulptūras.

Viņš pieļāva, ka pieminekli Liepam varētu uzstādīt skvērā pie Nacionālās operas.

Rīdzinieks Māris Liepa (1936-1989) baletdejotāja karjeru sācis Latvijas operas un baleta teātrī, strādājis arī K.Staņislavska un V.Ņemiroviča-Dančenko Muzikālajā teātrī, bet no 1960.gada bija Maskavas Lielā teātra solists.

Līdz šim Pieminekļu padome atbalstījusi pieminekļa uzstādīšanu Latvijas prezidentam Kārlim Ulmanim pie pašreizējās Rīgas domes ēkas, atbalstītas arī idejas par pieminekli pulkvedim Oskaram Kalpakam, pieminekli uz Sibīriju izsūtītajiem bērniem "Sērdienīte", ka arī vairāku piemiņas zīmju uzstādīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!