Dailes teātra izrāde "Šveika jaunās dēkas" 18.aprīlī ar izrādes rādīšanu, koncertu starpbrīdī un citiem pasākumiem svinēs 100.izrādi.
Šī izrāde būšot īpaša, jo tās starpbrīdis būs stundu garš. Tajā skatītājiem spēlēs ansamblis "Labvēlīgais tips", kurš jau ceturto mēnesi piedalās 2000.gada pirmajā Dailes teātra jauniestudējumā.

Simtajā "Šveikā" būs iespēja skatīt atsevišķus fragmentus un arī tēlotājus, kas kādreiz iejutušies Šveika lomā, piemēram, Gunāru Placēnu, kas savulaik piedalījās Eduarda Smiļģa veidotajā leģendārajā "Šveikā".

Skatītāji varēs iepazīties arī ar iepriekšējo Dailes teātra "Šveika" iestudējumu, kurā piedalījās mūzikas grupa "Prāta vētra".

Režisors Kārlis Auškāps sadarbībā ar Dž.Dž.Džilindžeru izmantojis Jaroslava Hašeka grāmatas materiālu, kurš netika iekļauts pirmajā izrādē "Šveiks". Tādēļ jaunā izrāde ir kā pirmās izrādes turpinājums, kas vēsta par jautrā kareivja jaunajām dēkām.

Iepriekšējā izrādē skatītājus priecēja mūzikas grupas "Prāta vētra" atraktivitāte, taču šoreiz mūziku izpilda grupa "Labvēlīgais tips".

Grupas solists Fredis (Andris Freidenfelds) ne tikai dzied, bet arī iejūtas astoņās lomās. Fredis ir gan ebrejs, kapelmeistars, eņģelis, gan žandarms un adjutants.

Izrādē galveno lomu spēlē iepriekšējais Šveiks - Artūrs Skrastiņš. Tajā piedalās arī vairāki aktieri no iepriekšējās izrādes. Tomēr tēlos iejūtas arī citi aktieri - Pēteris Liepiņš, Gunārs Placēns, Artis Robežnieks - un pat žurnālists Kārlis Streips.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!