Foto: Publicitātes foto

Jau kopš 15. maija darbu atsācis multimediālās mākslas centrs "Digital Art House", īpaši šajā laikā gaidot pie sevis mediķus un piedāvājot viņiem brīvbiļetes.

"Pāris iepriekšējie mēneši bija grūti mums visiem, taču šodien mēs gribam teikt īpašu paldies tiem, kas visu šo laiku pašaizliedzīgi cīnījās ar pandēmiju un turpina to darīt, riskējot ar savu veselību. Ik dienu saslimušajiem drosmīgi palīdz milzums mediķu, un daudzi no viņiem ir cietuši cīņā ar koronavīrusu, tāpēc mēs līdz šā gada 31. maijam ikvienam medicīnas darbiniekam dāvinām brīvbiļeti uz jebkuru mūsu izstādi," stāsta "Digital Art House" līdzdibinātājs un attīstības direktors Jurijs Getalo.

Lai izmantotu brīvbiļeti, nosūtiet vēlamo izstādes apmeklējuma datumu un laiku, kā arī tās nosaukumu uz e-pasta adresi yuri@digitalarthouse.eu. Pie ieejas būs jāuzrāda medicīnas darbinieka apliecība.

"Apmeklētāji var neraizēties par drošību: mēs ļoti nopietni ievērojam epidemioloģiskās prasības un darām visu iespējamo, lai aizsargātu skatītājus un darbiniekus. Mēs saprotam, cik svarīgi ir ne tikai uzvarēt cīņā ar pandēmiju, bet arī morāli atbalstīt ļaudis." Multimediālās mākslas centrā ir daudz roku dezinfekcijas līdzekļu, ir uzlabota ventilācijas sistēma un uzstādīti gaisa attīrītāji, kā arī jonizatori un ozonatori." turpina Jurijs Getalo.

Krēsli un spilveni izstāžu zālēs ir izvietoti divu metru atstatumā cits no cita, lai ikviens varētu justies droši un ievērot vajadzīgo attālumu. Uz katru seansu tiek pārdots ne vairāk par 25 biļetēm.

Savukārt no jūnija ir plānots atvērt vasaras terasi.

Pašlaik centra apmeklētāji var skatīt trīs izstādes: "Van Gogs. Vēstules Teo", "Gustavs Klimts. No mīlestības līdz nāvei" un "Izcilie modernisti. No Monē līdz Kandinskim". Katra izstāde ilgst aptuveni stundu un ļauj aplūkot dižo meistaru nozīmīgākos darbus.

"Vinsenta van Goga darbu izstāde skatītājos raisa ļoti spilgtas emocijas: meistara darbos asi izjūtama gan izstumtā vientulība, gan nervoza sadzīves uztvere, gan grūtsirdība pēc dvēseļu radniecības ar personu, ko viņš uzskatīja par domubiedru — Gogēnu. Skatītāji varēs aplūkot vairāk nekā 400 dižā meistara šedevru, kas gleznoti dažādos dzīves posmos — dzīvojot un strādājot Nīderlandē, Parīzē, Arlā un Overā pie Uāzas. Gustavu Klimtu apmeklētāji iepazīs tā dēvētajā zelta periodā. Eksperti ir vienisprātis, ka šo darbu ietekmes spēks ir pielīdzināms svētbildēm — tik stipri tie skar dvēseli, pilnīgi iegremdējot skatītāju gaismas pielietajā zāles vidē, kur katrs stūrītis ir šedevra daļa. Visbeidzot, "Izcilie modernisti", ar kuriem nav jāiepazīstina, jo šo izstādi ir iemīlējuši vairāk nekā 70 tūkstoši skatītāju, kas to apmeklēja pagājušajā vasarā. Šajā izstādē tiek demonstrēti aptuveni pieci tūkstoši 16 nozīmīgāko modernisma laikmeta pārstāvju darbu no vairāk nekā 20 pasaules muzejiem," raksta "Digital Art House" pārstāvji.

"Kamēr nevaram doties ceļojumos, aicinām neizsamist, jo, apmeklējot kādu no mūsu multimediālajām izstādēm, ikviens varēs saskarties ar skaisto un jūsmot par dižo meistaru mākslas darbiem," piebilst Jurijs Getalo.

"Digital Art House" ir multimediālu izstāžu un izglītojošu programmu radošais klasteris, kā arī gan vietējo, gan starptautisko kultūras un izstāžu projektu īstenošanas platforma. Platformas dibinātājs – Romans Morozovs. Vairāk nekā 1700 kvadrātmetru telpā, kas atrodas trīs stāvos Skolas ielā 2, Rīgā, apmeklētājiem ir iespēja aplūkot pasaules vēstures izcilāko mākslinieku multimediālās izstādes, interaktīvās instalācijas, gremdēties virtuālajā realitātē, ienirt vēsturē kādā no izglītojošajiem sarīkojumiem, kā arī apspriest visu redzēto restorānā ar mūziķu priekšnesumiem. Multimediālās mākslas centru ir izveidojis uzņēmums "Digital Art House" — inovatīva radoša apvienība. Uzņēmums "Digital Art House" galvenokārt pievēršas visdažādāko multimediālo projektu izveidei. Izmantojot modernās tehnoloģijas, "Digital Art House" apvieno kino, interaktīvos risinājumus un multividi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!