Foto: Publicitātes attēli

"Latvijas Pasta" un Imanta Ziedoņa fonda "Viegli" organizētajā pastmarku dizaina konkursā ar 2074 balsīm uzvarējusi Andras Pētersones veidotā pastmarka "Imants Ziedonis ziedēs mūžīgi" informē pasta pārstāvji. Šī dizaina ideja jau 2014. gada janvārī tiks nodrukāta 300 000 eksemplāru tirāžā ar nominālvērtību 0,50 eiro.

Balsojumā pirmo vietu ieguvis Pētersones pastmarkas dizains, bet godpilno otro vietu ar 2017 balsīm – Egijas Zīrāpas veidotā pastmarka. Savukārt trešo vietu ar 279 balsīm ieņem Elvitas Vilcānes pastmarkas "Uguntiņa – Krāsainās pasakas" dizains.

Bez iespējas redzēt pastmarku ar paša veidoto dizainu konkursa uzvarētāja saņems arī grafisko planšeti, kā arī iespēju izgatavot savu unikālu personalizēto pastmarku komplektu "Latvijas Pastā". Savukārt otrās un trešās vietas ieguvēji saņems  Ziedoņa un Aivara Berķa grāmatu "No Jāņiem līdz Murjāņiem" un komponista Raimonda Tigula un dzejnieka mūzikas un dzejas CD formāta kopdarbu "Epifānijas" ar īpašiem fonda "Viegli" pārstāvju un komponista personalizētiem vēstījumiem.

Pastmarkas dizaina konkurss tiek organizēts jau trešo reizi, taču pirmoreiz tajā definēta noteikta tēma. Ikviens interesents tika aicināts iesūtīt savu pastmarkas dizaina skici ar asociācijām par I.Ziedoņa tēmu – ilustrāciju dzejai, pasakām, prozai vai radošas un neparastas idejas saistībā ar dzejnieku un viņa darbiem.

Visus iesniegtos darbus sākotnēji vērtēja žūrija, kuras sastāvā darbojās fonda "Viegli" pārstāve Māra Upmane-Holšteine, komponists Raimonds Tiguls, reklāmas eksperts Armands Leitis un "Latvijas Pasta" Filatēlijas departamenta direktors Edmunds Bebrišs, bet 11. novembrī žūrijas izvēlētie darbi nodoti publiskam balsojumam – izmantojot sociālo tīklu "Twitter", "Facebook" un "Draugiem" kontus, lietotāji varēja nobalsot par savu iecienītāko pastmarku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!