Foto: Krista Dzudzilo
Galerijā "Alma" no 27. janvāra līdz 11. martam ir aplūkojama mākslinieka un scenogrāfa Reiņa Dzudzilo pirmā galerijas personālizstāde "Nekad nebeidzas".

Kā informē galerijas pārstāvji, Reiņa Dzudzilo izstādei 2023. gada martāsekos viņa dzīvesbiedres un radošās līdzgaitnieces Kristas Dzudzilo personālizstāde. Šīs ir pirmās mākslinieku solo izstādes – abi līdz šīm strādājuši tandēmā pie audiovizuālām performancēm, kameroperām, kustību un vizuālās mākslas izrādēm u. c iegūstot starptautisku atpazīstamību ar nosvērti patētisku vizuālu valodu.

Kā norāda galerijas pārstāvji, mākslinieku pāris mainījis Latvijas teātra izskatu vēsturiskā griezumā ar vairāk kā 30 vizuālu dramaturģiju un scenogrāfiju veidošanu.

Foto: Krista Dzudzilo

Galerija "Alma" ar Reini Dzudzilo sadarbojas sākot no 2020. gada, kad galerijā bija apskatāma Dzudzilo & Dzudzilo izstāde "A L M A M A T E R". 2022. gada nogalē "Alma" piedalījās NADA Miami mākslas mesē Miami, Floridā, ASV ar Kristas un Reiņa Dzudzilo darbu "Tu mani padarīji par stiklu", kas sastāv no trijiem spoguļobjektiem. Darbs tika īpaši veidots izstādei "Galerija Alma @ Padures muiža" 2021. gadā.

Reinis Dzudzilo saņēmis lokālu un starptautisku atzinību, tajā skaitā Prāgas scenogrāfijas un teātra arhitektūras kvadriennāles 2019 balvu par Labāko kuratoriālo koncepciju.

Dzudzilo darbi "Mīlestība ir akla II" un "ZRwhdZ" iekļauti Latvijas Nacionālā mākslas muzeja kolekcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!