Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Čiekurkalnā, vietā, kur Gustava Zemgala gatves pārvads šķērso Čiekurkalna 1. līniju, uz pārvada balstiem izveidota lielformāta gleznojumu brīvdabas galerija jeb, kā to nodēvējuši biedrības "Popper" dalībnieki, "Patiltes galerija".

Pārvada balstus apgleznojuši mākslinieki: Ēriks Caune, Īdzība, Koostii, Lazy Bra, Rombo, Trafik (Lietuva), Tron, Anna Vaivere, Zahars Ze, Ziepe Ziepe, Mārtiņš Zutis.

Kā vēsta galerijas izveidotāji no "Popper", projekta mērķis ir aktualizēt kvalitatīvas ielu mākslas potenciālu pilsētvides attīstībā: vizuāli bagātinot publisko ārtelpu, kā arī norādīt uz nepieciešamību pilsētas pārvaldes līmenī stratēģiski attīstīt ielu mākslas aktivitāšu plānošanu, organizēšanu un uzraudzību, tādējādi veicinot legālu ielu mākslu.

Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Pasākuma organizatori saka: "Ielu mākslas kustība ir viena no lielākajām mākslas kustībām pasaulē un katrs darbs vai nedarbs atgādina – publiskā ārtelpa pieder mums visiem!".

Darbi pilsētvidē tiks saglabāti vairākus gadus - līdz Gustava Zemgala gatves pārvada remontam.

Pasākumu organizē biedrība "Popper", kas līdz šim periodiski izdevusi pirmo mūsdienu ilustrācijai veltīto žurnālu Latvijā, kā arī piedalījusies Rīgas Zīnu festivāla un citu aktivitāšu organizēšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!