Sanktpēterburgā dzīvojošs vēstures entuziasts Sergejs Larenkovs izveidojis fotokolāžu sērijas, kurās sapludina senos un mūsdienās uzņemtos attēlus. Kā nesenākais darbs viņa interneta dienasgrāmatā publicēta kolāžu sērija no Rīgas, kurā viņš kolāžās salicis fotogrāfijas no 1941. gada Rīgas geto ar savām šogad tajās pašās vietās uzņemtajām fotogrāfijām.

Redzams, ka Rīgas ainava kopumā nav daudz mainījusies, taču vietās, kur reiz bija geto dzeloņdrāšu nožogojumi vai vācu armijas formās tērptu sargu pavadībā ar dzeltenām Dāvida zvaigznēm uz muguras uz darbu dzīti ebreji, pašlaik turpinās parasta pilsētnieku ikdiena.

"Lielākoties mans darbs ir veltīts Otrā pasaules kara laikam. Uz mani pašu vislielāko iespaidu atstājušas fotogrāfijas no Sanktpēterburgas blokādes, jo tā ir mana dzimtā pilsēta," par savu darbu stāsta Larenkovs. Viņa kolāžu sērijās redzama, gan Maskavas aizstāvēšana, gan Prāgas, Vīnes un Berlīnes ieņemšana, kā arī atsevišķi foto no Parīzes ielām un sabiedroto spēku desanta Normandijas pludmalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!