Foto: LETA

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (DMDM) 23. februārī tika atklāta neparasta izstāde – "Ceļojums uz nekurieni", ko veido divi spilgti dažādu paaudžu mākslinieki – fotogrāfe Iveta Vaivode un kinētiskās mākslas pionieris Artūrs Riņķis. Izstāde muzejā būs apskatāma līdz 10. aprīlim.

Abi mākslinieki šajā izstādē sastopas un veido savu dialogu laikā un telpā, izmantojot dažādus medijus – sākot ar instalācijām un fotogrāfiju, beidzot ar video, animāciju un skaņu.

Ideja par šādas sadarbības iespēju dzima 2013. gada rudenī, iedvesmojoties no Artura Riņķa kinētiskās mākslas dārza "Nekurienes vidū", kas atrodas Kurzemē, Sabiles apkaimē. Šī teiksmainā vieta vairāku gadu garumā kalpojusi gan kā reāla, gan arī iedomāta abu mākslinieku attiecību laboratorija, kas 2016. gadā sasniegusi materializāciju izstādes formātā.

Skatītājiem tiek piedāvāta izstāde-izrāde, kura ļaus izkāpt no ikdienas rutīnas rāmjiem un paraudzīties uz dzīvi ar sapņotāju acīm, iesaistoties abu mākslinieku fantāziju spēlē, kas ir romantiski naiva, melanholiski smeldzīga un pārpasaulīgi vieda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!