Foto: DELFI
Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) aulā no 2. februāra vakarā atklāta izstāde "9 galvas. Mākslinieks rektora amatā", kas sniedz iespēju vienkopus apskatīt Latvijas Mākslas akadēmijas rektoru – Vilhelma Purvīša, Jāņa Kugas, Oto Skulmes, Leo Svempa, Edgara Iltnera, Valda Dišlera, Induļa Zariņa, Jāņa Andra Oša un Alekseja Naumova darbus.

Izstādes kuratores ir LMA 4. kursa mākslas zinātnes apakšnozares studentes, kuras ekspozīciju veidojušas ar akadēmijas mācībspēku atbalstu.

Izstādes atklāšanā klāt bija virkne Latvijās pazīstamāko mākslinieku – Ieva Iltnere, Kristians Brekte, Kristaps Zariņš un daudzi citi. Tāpat pasākumu apmeklēja LMA rektors no 1997. līdz 2007. gadam – Jānis Andris Osis un tagadējais akadēmijas vadītājs Aleksejs Naumovs.

Izstāde ir stāsts par Latvijas Mākslas akadēmijas rektoriem, kuri ir ne vien ietekmējuši kopējo Latvijas mākslas attīstību, bet jau no pašiem akadēmijas pirmsākumiem strādājuši pie latviešu nacionālās mākslas skolas izveides un saglabāšanas, jauno talantu kopšanas un savu zināšanu nodošanas nākamajām paaudzēm. Izstāde bez maksas aplūkojama līdz 22. februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!