Foto: DELFI
Trešdien, 1. jūlijā, Pārdaugavā, Mūkusalas ielā atklāta mākslinieka Aigara Bikšes skulptūra "Lauvas pamošanās". Tā aplūkojama laukumā pie Mūkusalas biznesa centra.

Kā "Delfi" informēja mākslinieks, tā radīta iepriekš, personālizstādes ietvaros un pirmo reizi tikusi eksponēta galerijā "Daugava".

"Tajā atveidotā lauva izliekusies spēcīgā, spriedzes pilnā pozā, kas ilustrē darbības gatavību jeb struktūras galējo nospriegojumu, kam seko radikālas pārmaiņas," stāsta mākslinieks.

Skulptūra būs aplūkojama publiskajā telpā no 1. jūlija līdz 30. septembrim.

Aigars Bikše (1969) strādā tēlniecībā, instalāciju mākslā, veido vides objektus, performances, bijis autors scenogrāfijai un kostīmiem iestudējumiem Dailes un Nacionālajā teātrī, Jaunajā Rīgas teātrī, Nacionālajā operā un citviet. Kopš 2008. gada Bikše ir Mākslas akadēmijas profesors.

2018. gadā mākslinieks pievienojās partijai “Attīstībai/Par!” un tās sarakstā startēja 13. Saeimas vēlēšanās, taču netika ievēlēts. Šobrīd Bikše ir “Attīstībai/Par!” sarakstā Rīgas Domes ārkārtas vēlēšanām. Šī ir jau tēlnieka otrā skulptūra, kas Rīgas pilsētvidē tiek atklāta vien divus mēnešus pirms vēlēšanām.

Atgādinām, ka pirms divām nedēļām Rīgas centrā – pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja – tika atklāta Aigara Bikšes veidotā skulptūra "Mediķi pasaulei" – veltījums medicīnas darbiniekiem. Tā izpelnījās gan publicitāti starptautiskos medijos, gan sabiedrības nopēlumu kā mēģinājums reklamēt Bikšes partiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!