Foto: Publicitātes attēls
Šā gada 15. jūlijā plkst. 16:00 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā līdz ar jauno izstāžu sezonu tiks atklāta I Latvijas Starptautiskās keramikas biennāles ietvaros izsludinātā "Martinsona balva", portālu "Delfi" informēja Marka Rotko centra pārstāvji.

Savukārt 16. jūlijā, plkst. 14:00, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā būs iespēja vērtēt starptautiskās "Martinsona balvas" nominantu prezentācijas un konkursa darbu izstādi.

Dalībai biennāles konkursa izstādē Martinsona balva tika aicināti individuāli mākslinieki, kā arī mākslinieku grupas neatkarīgi no vecuma un nacionalitātes. Katrs varēja pieteikt dalībai tikai vienu mākslas darbu. Mākslas darbam netika noteikti tematiskie, materiālu vai izmēru ierobežojumi, tomēr keramikas komponentei mākslas darbā bija jābūt noteicošai.

Dalībai izstādē Martinsona balva tika saņemti 298 mākslinieku pieteikumi no 44 valstīm. Starptautiska biennāles žūrija dalībai biennāles konkursa izstādē izvēlējās 110 ārvalstu mākslinieku un 26 Latvijas mākslinieku darbus. Savukārt no 136 mākslas darbu autoriem žūrija izvēlējās 6 ārvalstu un 6 Latvijas nominantus, kas pretendē uz apbalvojumu.

"Martinsona balvas" pasniegšanas ceremonija norisināsies šī gada 21. jūlijā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Rīgā.

I Starptautiskās Biennāles pasākuma programma meklējama Daugavpils Marka Rotko mākslas centra mājas lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!