Foto: Jasper Doest "Meet Bob"

Trešdien, 17. aprīlī, tika paziņoti 12. starptautiskā fotokonkursa "Sony World Photography Awards" uzvarētāji, kurā kopumā četrās kategorijās – profesionālajā, atvērtajā, studentu un jaunatnes – šogad iesniegts rekordliels darbu skaits, proti, vairāk nekā 327 tūkstoši fotogrāfiju.

Par profesionālās kategorijas uzvarētāju tika atzīts fotogrāfs Federiko Borella (Federico Borella) no Itālijas, kurš ieguva Gada fotogrāfa titulu par fotogrāfiju sēriju "Pieci grādi" (Five Degrees). Borellas darbu fokuss ir vīriešu pašnāvības tamilu lauksaimnieku kopienās Nadu, Dienvidindijā, kur piedzīvots lielākais sausuma periods pēdējo 140 gadu laikā. Fotogrāfs saņēma 25 tūkstošu ASV dolāru naudas balvu.

Atvērtajā konkursa kategorijā par uzvarētāju tika atzīta Kristija Lī Rodžersa (Christy Lee Rogers) no ASV par fotogrāfiju "Harmonija" (Harmony). Viņa saņēma piecu tūkstošu ASV dolāru naudas balvu.

Foto: 'Harmony', Christy Lee Rogers, 'Sony World Photography Awards'

Savukārt par studentu konkursa uzvarētāju kļuva Serdži Villanueva (Sergi Villanueva) no Valensijas Spānijā par fotogrāfiju sēriju "La Terreta", kas viņa dzimtajā dialektā nozīmē lepnumu par vietu, no kuras cilvēks nāk. Villanueva saņēma 30 tūkstošus eiro "Sony" digitālās fototehnikas iegādei savai universitātei "Universitat Jaume I." Studentu konkursa kategorijā bija divas tematiskās sadaļas – "Evolūcija" (Evolution) un "Piederēt" (Belong).

Jaunatnes konkursa kategorijā pie gada labākā fotogrāfa titula tika Zelle Vestfāla (Zelle Westfall) no ASV par portretu "Abuot", kas radīts par dažādības tēmu. Viņa saņēma jaunāko "Sony" digitālo fototehniku.

Foto: 'Abuot', Zelle Westfall, 'Sony World Photography Awards'

Tāpat tika izziņoti uzvarētāji profesionālās programmas apakškategorijās – arhitektūra, ieskats, radošā, atklājums, dokumentālā fotogrāfija, ainavu foto, daba, portrets, sports, klusā daba.

"Sony World Photography Awards" izstāde ir aplūkojama no 18. aprīļa līdz 6. maijam "Somerset House" Londonā. Vairāk informācijas par konkursu un fotogrāfiju var aplūkot mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!