Foto: DELFI

Rīgas Doma baznīcas dārza galerijā līdz 2. decembrim ir apskatāma mākslinieces Andas Lāces porcelāna darbu personālizstāde ”Love”, ko organizē sabiedriskā kustība ”Mans Doms”.

Māksliniece ir izvēlējusies runāt par stāvokli, kas skar ikvienu cilvēku – mīlestību, šoreiz, piedāvājot sev raksturīgā izteiksmes valodā veidotos tēlus ietērpt porcelānā.

”Jau kopš pirmajām personālizstādēm Anda Lāce nemitīgi meklē saviem šķietami naivajiem cilvēkstāstiem materiālus un izteiksmes formas, kas atrodas arī ārpus glezniecības tehnikas, izrādot īpašu interesi par tēlniecību. Nosaukums ”Love” izmantots kā starptautisks apzīmējums mīlestībai, akcentējot tās dažādās formas, kas var būt gan cēlas kā darbiem izmantotais porcelāns, gan plūstošas kā figūru akvarelīgā forma. Idejas pamatā ir skaidras, pozitīvas noskaņas raisošas vadlīnijas, tomēr abstrahētās, it kā pēc nejaušības principa būvētās figūras un daudznozīmīgais izstādes nosaukums pieļauj plašus asociatīvos ietilpinājumus. Gala rezultātā māksliniece vienkārši vēlas atgādināt un runāt par mīlestību, lai celtu uz pjedestāla un liktu auglīgā zemē no jauna labāko, kas cilvēkam dots,” raksta izstādes organizatori no ”Mans Doms”.

Anda Lāce ir jauna, talantīga māksliniece, kas savu profesionālo varēšanu ir pierādījusi gan lokālā, gan arī plašākā mērogā. 2008. gadā ieguvusi maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības apakšnozarē, kā arī papildus izglītojusies Mančestras Metropolitēna universitātē Lielbritānijā (2005). Līdz šim sarīkojusi sešas personālizstādes, kļūstot arī par vienu no ”Galerijas 21” pārstāvētajām māksliniecēm un piedalījusies grupas izstādēs gan Latvijā, gan Krievijā, Dānijā un Vācijā. Māksliniece bijusi nominēta Purvīša balvai - 2010. gadā par izstādi ”Neizdibināmās takas” ”Galerijā 21”. Andas Lāces darbi atrodas kolekcijās Latvijā, Somijā, Anglijā, Šveicē un Marokā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!