Foto: Publicitātes attēls

Galerijā "Istaba" 14. novembrī bērnu grāmatu izdevniecība "Liels un mazs" ar oriģinālilustrāciju izstādi "Atvērto vāku diena" uzsāks sava Ziemassvētku veikala "Grāmatu istaba" viesošanos galerijā "Istaba".

Gan izdevniecība, gan galerija decembrī svin pastāvēšanas 18 gadu dzimšanas dienu. Šajos gados bijis daudz kopīgu bērnu grāmatu mākslas notikumu, kas svinēti "Lielam un mazam" viesojoties "Istabā".

Izstādē būs apskatāmi un arī nopērkami ilustrāciju oriģināli no pēdējos gados izdotajām grāmatām.
Izstādē piedalīsies Anete Melece, Reinis Pētersons, Edmunds Jansons, Ūna Laukmane, Rūta Briede, Aleksejs Naumovs, Anita Paegle, Evija Pintāne, Elīna Brasliņa, Aleksandra Runde, Rebeka Lukošus un citi mākslinieki.

Izstādes atvēršana notiks 14. novembrī pulksten 18, Ziemassvētku veikals būs pieejams no 15. novembra. "Grāmatu istabā" notiks arī jaunāko "Liels un mazs" grāmatu atvēršanas pasākumi un radošās darbnīcas bērniem kopā ar grāmatu ilustratoriem.

Izdevniecība "Liels un mazs", kas šogad atzīta par labāko bērnu grāmatu izdevniecību Eiropā, jau kopš savas darbības pirmsākumiem 2004. gadā ir centusies attīstīt un bagātināt Latvijas bērnu literatūras un grāmatniecības nozari, īpaši uzsverot ilustrācijas nozīmi bērnu grāmatās. Tās izvirzītais mērķis ir ar augstvērtīgu tekstu, mūsdienīgu ilustrāciju, kvalitatīviem dizaina un poligrāfijas risinājumiem radīt alternatīvu bērnu grāmatu piedāvājumā Latvijā un paplašināt attīstītas literārās un vizuālās gaumes teritoriju. Kopš 2014. gada veiksmīgi attīstās arī "Liels un mazs" izdoto grāmatu tulkošana un izdošana pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!