Galerijā "Istaba" no 28. maija līdz jūnija beigām tiks rīkota tematiskā izstāde Aizsarg-maskas". Izstāde eksponētie darbi būs aplūkojami "Istabas" sociālo tīklu kontos, galeri-jas skatlogā un, ievērojot visus drošības noteikumus, arī pašās galerijas telpās.

Izstādē piedalīties aicināti mākslinieki, kas 15 gadu laikā galerijā "Istaba" rīkojuši savas personālizstādes, piedalījušies grupu izstādēs, kā arī tie, kam izstādes bija ieplānotas šobrīd un tuvākajā laikā. Istabas pirmajā desmitgadē regulārās tematiskās izstādes bija kļuvušas par Istabas "birku". Kā raksta galerijas pārstāvji, šajā brīdī tas ir veids kā māksliniekiem paust savas pārdomas pēc pandēmijā nodzīvotajiem diviem mēnešiem; kā satikties, nesatiekoties; kā kaut kam notikt, kad it kā nenotiek nekas. Izstādes tēma pieļauj absolūti brīvu pieeju un izpausmes veidus, neliekot uzsvaru uz funkcionālo dizainu, bet arī neizslēdzot to.

Šoreiz izpaliks izstādes atklāšanas pasākums, izstādes darbi tiks regulāri publicēti galerijas "Instagram" un "Facebook" kontos, kā arī, ievērojot distancēšanās noteikumus, aplūkojami Istabas skatlogos un galerijas telpā (darba dienās no 12–18).

Galerijā "Istaba" līdz šim savas personālizstādes vienu vai vairākas reizes piedzīvojuši 120 dažādi mākslinieki no Latvijas un ārzemēm, un vairāk kā 300 piedalījušies galerijas grupu izstādēs.

Izstāde galerijā "Istaba" būs skatāma visu jūnija mēnesi un iespējams tiks pagarināta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!