Foto: LETA
Pašmāju mākslinieks Gints Gabrāns piedalās Maskavas IX laikmetīgās mākslas biennālē, kas tika atklāta 22. septembrī un ilgs līdz oktobra beigām.

Kā portālu "Delfi" informēja mākslinieka pārstāvji, Gabrāna darbi iekļauti biennāles pamata izstādē, kuras devīze ir "Pārrakstot pasaules" (Rewritting Worlds). Tās kurators ir Peter Weibel, pasulē pazīstams vācu mākslas zinātnieks, Karlsrūes mākslas un mediju tehnoloģiju centra direktors. Biennāles pamata izstādē piedalās 65 mākslinieki un 16 grupas no 33 valstīm.

To skaitā ir gan slavenības Gerhards Rihters, Neo Rauhs, Olafurs Eliasons, Rebeka Horna, gan krievu ievērojamākie mākslinieki; izstādīti gan perspektīvu un aktuālu mākslinieku, gan nesen mirušo Ričarda Hamiltona un Kristofa Šlingenzīfa darbi. Līdzās pamata izstādei notiek īpašo viesu personālizstādes un neskaitāmas skates paralēlajās programmās.

"Ginta Gabrāna instalācija "Asinsgaisma/Bloodlight" būs pārsteigums skatītājiem", - vēsta biennāles izplatītā informācija presei. "Tajā balts lāzera stars, atstarojoties konkrētu cilvēku asins lāsēs, lūzt visās spektra krāsās un tiek fiksēts uz fotopapīra. Iegūtie unikālie nospiedumi ir kā savdabīgi foto portreti. Pieci šādi gigantiski "portreti" iekļauti ekspozīcijā", atklāj mākslinieka pārsāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!