Apgāds "Atēna" laidis klajā Māra Bišofa zīmējumu grāmatu "My Latvia, too". Tekstus pie zīmējumiem no latviešu valodas tulkojusi Baņuta Rubess un Nicholas Gotham.
"My Latvia, too" ir latviešu mākslinieka pārdomu grāmata par Latviju 107 zīmējumos, kuros skatītājs atradīs tiklab dzīvē neievērotas, neparastas situācijas un atgadījumus, kā arī autora izdomātas, bieži vien smieklīgas situācijas no latviešu vēstures, kultūras un sadzīves.

Daļai zīmējumu autors nepieciešamības dēļ ir pievienojis rakstiskus paskaidrojumus. Šīs grāmatas uzdevums ir izglītot jebkuru sabiedrības slāni. Tā būs noderīga gan mazam bērnam, dodot viņam labāku priekšstatu par pasauli, kurā viņam nāksies dzīvot, gan viedam sirmgalvim, kuram Latvijas mehānisms ir skaidrs un kurš zina, kā tas tikšķ. Autors ir pilnīgi pārliecināts, ka šīs zīmējumu sērijas nozīme ir starptautiska. Tādējādi šīs grāmatas galējais uzdevums ir bagātināt cilvēci.

Māris Bišofs ir dzīvojis un strādājis Maskavā, Telavivā, Parīzē un Ņujorkā. Viņa zīmējumi ir parādījušies tādos prestižos izdevumos kā Time, Newsweek, The New York Times, The Rolling Stone Magazine un daudzos citos. Mākslinieks tagad dzīvo Rīgā, un "My Latvia, too" ir viņa otrā zīmējumu sērija, kas tiek publicēta šeit, Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!