Foto: Publicitātes attēli

Pēc gada pārtraukuma izdots ISSP plānotājs 2021. gadam, kura 53 atvērumos publicēti īpaši atlasīti jau pazīstamu un jauno Latvijas un ārzemju mākslinieku darbi, kas radīti laikmetīgās fotogrāfijas platformas ISSP projektu laikā. Nākamā gada plānotāja tēma ir "Natural Phenomena" jeb "Dabas fenomeni".

Biedrības ISSP izdotais plānotājs 2021. gadam ir pārdomāts dizaina objekts, kas padara laikmetīgo fotogrāfiju baudāmu ikdienā, un kopš pirmā plānotāja izdošanas 2013. gadā jau kļuvis iecienīts vietējās un ārzemju auditorijas vidū. Tā papīrs ir īpaši patīkams rakstīšanai ar roku, plānotājā iekļauti gada kalendāri, pasaules karte, starptautiskie svētki un lapas piezīmēm. Lai arī izdevuma pamatvaloda ir angļu, tajā publicētas arī latviešu vārda dienas.

Tomēr lielākā ISSP plānotāja vērtība ir galvenokārt vēl publiski neredzēti laikmetīgās fotogrāfijas autordarbi, kas pavada ik nedēļu un kuri veltīti dabas fenomenu tēmai. Tēmas izvēli iedvesmojusi sadarbībā ar “Baltic Analog Lab” augustā rīkotā vasaras skola “Natural Phenomena” Cēsīs, taču plānotājā iekļauti ne tikai tās dalībnieku, bet arī citu vietējo un ārzemju mākslinieku darbi, tostarp ISSP Skolas un ISSP starptautiskās meistarklases dalībnieku, kā arī ISSP Rīgas rezidences mākslinieku radītie attēli. Pazīstamāko vietējo autoru vidū ir Iveta Gabaliņa, Reinis Hofmanis, Vika Eksta un Kristīne Krauze Slucka.

Biedrība ISSP jau 14 gadus darbojas laikmetīgās fotogrāfijas jomā, veidojot aktīvu fotogrāfijas vidi Latvijā, izglītojot jauno Latvijas fotogrāfijas autoru paaudzi un veicinot starptautisku apmaiņu. ISSP Galerija ir vienīgā laikmetīgajai fotogrāfijai veltītā telpa Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!