Jūrmalas pilsētas muzejā, Tirgoņu iela 29, Majoros, 27.janvārī plkst.18.00 tiks atklāta Laimas Bikšes gleznu izstāde, portālu "Delfi" informē muzeja pārstāvji.

Šajā izstādē būs skatāmi darbi, kas gleznoti pēdējos trijos četros gados. Klusās dabas, ainavas, kurās ir mākslinieces skatījums uz lietām, kas notiek. Galvenais darbos ir krāsa, tai vienmēr ir galvenā loma, tā ir visa noteicēja. Otrā plāna lomas iedalītas dažādiem ikdienišķiem priekšmetiem vai lietām, kas it kā nekas nav un neko neizsaka, bet galarezultātā rodas lielisks darbs ar savu stāstu, ar savu notikumu.

Par sevi māksliniece stāsta: "Esmu dzimusi Cēsīs, taču apmēram divdesmit gadus jau dzīvoju Jūrmalā. Šeit piedzimuši mani bērni un esmu piedzīvojusi jaukākos brīžus savā dzīvē. Domāju, ka Jūrmalas daba, tās cilvēki arī piedalījušies manis kā gleznotājas veidošanā."

"Esmu mācījusies Jaņa Rozentāla mākslas vidusskolā, Latvijas Mākslas akadēmijā. Liela nozīme manā dzīvē ir bijusi akadēmijas pasniedzējiem - Imantam Vecozolam un Vilim Ozolam. Kopš 1995. gada piedalos izstādēs. Ir bijušas ap 15 personālizstādes, tāpat arī grupu izstādes gan Latvijā, gan arī ārzemēs - Vācijā, Norvēģijā, Anglijā, Spānijā, Portugālē, Austrijā, Čehijā, Lietuvā u.c.. Parasti strādāju ar tradicionāliem glezniecības materiāliem- audeklu, eļļas krāsām u.c., taču man patīk piešķirt darbiem īpašu atmosfēru, tāpēc bieži gleznojot izmantoju zīmuļus, krītiņus un citus materiālus. Varu teikt, ka gleznoju visu savu mūžu, un man nekad nav bijis iemesla no tā atteikties," pauž māksliniece.

Īpašs notikums Laimas Bikšes dzīvē bija tad, kad iznāca mākslinieces pirmā publicētā pasaka "Esi mans draugs". Lai arī māksliniecei pieredze grāmatu ilustrēšanā ir jau vairāk kā desmit gadus, taču šoreiz šai vienkāršajai un sirsnīgajai pasakai Laima ir ne tikai ilustrāciju autore, bet arī teksta autore. Šī grāmata ieguva arī godalgu Apgāda "Zvaigzne ABC" rīkotajā konkursā "Zvaigznes grāmata 2008. Latviešu oriģinālliteratūra bērniem un jauniešiem".

Laimas Bikšes gleznu izstāde Jūrmalas pilsētas muzejā apskatāma līdz 13. februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!