Foto: 'kim?' Laikmetīgā mākslas centra jaunās telpas. Foto: Kristīne Madjāre

Gatavojoties jaunās izstāžu zāles atklāšanai šā gada septembra sākumā, "kim?" Laikmetīgās mākslas centrs izsludina pirmo "Open kim? Call", kas ir iespēja vienam māksliniekam, mākslinieku kolektīvam vai kuratoram no Latvijas īstenot kādu notikumu (izstādi, performanču ciklu, publikāciju u.c.) "kim?" jaunajās telpās ar norisi no šā gada 10. novembra līdz 2. decembrim.

Septiņu publiskās darbības gadu laikā "kim?" ir saglabājis nemainīgu ieinteresētību jaunu mākslas parādību novērojumos un to dažādo izpausmju atbalstīšanā, sarunu un koprades formā, integrējot tās organizācijas programmā.

"Open kim? Call" mērķis ir veicināt Latvijas laikmetīgās mākslas un ar to saistīto procesu attīstību un ne mazāk svarīgi – pamanāmību, nodrošinot pēc iespējas labākos priekšnosacījumus un atbalstu veiksmīgai notikuma īstenošanai māksliniekam vai māksliniekiem, vai kuratoriem no Latvijas, kuru radošās darbības pieredze nepārsniedz piecus gadus. Ar "Open kim? Call" organizācija atver sevi regulārām jauno autoru – mākslinieku, kuratoru, kolektīvu – izpausmēm, dodot iespēju izteikties ar jauna mākslas darba, kūrētas izstādes, izdotas publikācijas, īstenotas performances u. c. palīdzību.
"kim?" jaunatklāšanās jaunās telpās ne tikai iezīmēs izmaiņas izstāžu horeogrāfijā, daudzveidīgo izstāžu programmu papildinot ar ikgadēju "Open kim? Call" uzsaukumu, bet tas būs arī jauns sākums publisko pasākumu ciklam un padziļinātas un daudzveidīgas izglītības programmas norisei.

Pieteikumus "Open kim? Call" var iesniegt līdz 22. augustam, rakstot uz e-pastu "kim@kim.lv". Konkursā drīkst pieteikties tikai fiziskas personas. Rezultāti tiks paziņoti līdz 5. septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!