Foto: Privātais arhīvs

Sestdien, 20.jūnijā, plkst. 16 Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) radošajā kvartālā "Kombināts Māksla", Gaujas ielā 5, notiks kvartāla vasaras sezonas atklāšanas plenērā radīto darbu ekspozīcijas atklāšana.

Apmeklētāji varēs ne tikai apskatīt kvartālā izvietotās ekspozīcijas, bet arī satikt māksliniekus un baudīt "Mr. Myster" un "Dirty Deal Audio HQ" koncertu.

No 15. līdz 19. jūnijam LMS radošajā kvartālā "Kombināts Māksla" notiek vasaras sezonas atklāšanas plenērs, kura laikā tiek papildināta kvartālā izveidotā grafiti, ielu mākslas, āra instalāciju un akmens tēlniecības darbu kolekcija. Plenērā piedalās Agita Šteinberga, Linda Jeromane, Lina Itagaki no Lietuvas, Mārtiņš Zutis, Ansis Dobičins, Igors Dobičins, Raitis Hrolovičs, Jānis Noviks, kā arī mākslinieki "Tron Karton", "Lazy bra" un "Rombo".

Nedēļas laikā LMS radošajā kvartālā "Kombināts Māksla" mākslinieki rada granīta skulptūras, kā arī sienu gleznojumus. LMS īpašu akcentu plenērā velta granīta tēlniecības kolekcijas papildināšanai, jo vēsturiski "Kombināta Māksla" teritorijā Kārļa Zāles vadībā norisinājusies Rīgas Brāļu kapu skulpturālā ansambļa izveide, kā arī tapuši citi Latvijas mākslā nozīmīgi tēlniecības darbi, kas rosina kvartāla darbību cieši saistīt tieši ar tēlniecības mākslu. Savukārt grafiti mākslas kolekcijas izveide ir sākta pirms gada un veido kvartāla industriālo apbūvi par telpu mūsdienu urbānās mākslas eksponēšanai.

LMS radošais kvartāls "Kombināts Māksla" darbojas kā radoša platforma dažādām mākslas un kultūras iniciatīvām, regulāri piedāvājot interesentiem laikmetīgas izstādes, koncertus, akcijas un citus pasākumus, īpaši atbalstot jaunās paaudzes māksliniekus, kā arī veicinot kvartāla vēsturiskās mākslinieciskās ievirzes attīstību, popularizējot laikmetīgo tēlniecību un keramikas mākslu.

Šobrīd Gaujas ielā 1 izvietota LMS Muzeja tēlniecības krājuma pastāvīgā ekspozīcija, kurā apkopoti latviešu 20. gadsimta otrās puses ievērojamāko tēlnieku darbi, kā arī vēl pēdējās nedēļas apskatāma 3. starptautiskā mākslas simpozija "Mākslas dienas 2015. Mākslas kņada" izstāde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!