Foto: Sāra Magenheimere

Ar četru mākslinieču personālizstādēm 8. decembrī plkst. 19.00 "kim?" Laikmetīgās mākslas centrā, kas atrodas Rīgā, Sporta un Vesetas ielu krustojumā, tiks atklāts jaunais, 2016. gada sezonu noslēdzošais, izstāžu cikls, kas norisināsies līdz nākamā gada 15. janvārim.

Jaunā izstāžu cikla ietvaros būs skatāmas divu amerikāņu mākslinieču personālizstādes, kas tapušas sadarbībā ar "kim?" ilggadējo partneri – Ņujorkas mākslas telpu "Art in General".

Sāras Magenheimeres (Sara Magenheimer) izstāde "Viss liekas kā iepirkšanās" sastāvēs no multimediju instalācijas, kurā valoda tiek izmantota kā matērija, aicinot vizuālās mākslas darbus lasīt kā izvērstus teikumus.

Foto: Reičela Rosina

Reičelas Rosinas (Rachel Rossin) izstādē "Mana mazā zaļā lapa", būs skatāmi digitāli un analogi attēli, kas, izmantojot programmēšanas valodu, partapuši virtuālās realiātes ainavā.

Foto: Ieva Epnere

Tiks atklāta arī mākslinieces, "kim? Rezidences balvas 2016" ieguvējas Ievas Epneres personālizstāde "Dzīvo atmiņu jūra". Tā pirmo reizi bija skatāma "Art in General" laikā, kad māksliniece uzturējās rezidencē Starptautisko darbnīcu un kuratoru programmā (ISCP). Video darbos Baltijas piekrastes militārais mantojums kalpojis par izpētes objektu, caur kuru māksliniece iedziļinājusies bijušo armijnieku un vietējo iedzīvotāju likteņos.

Foto: Diāna Tamane

"White Box" programmas ietvaros būs skatāma Beļģijā dzīvojošās latviešu fotogrāfes Diānas Tamanes izstāde "Ziņojums: 147 no 494". To veidos instalācija, kas izriet no personīgiem mākslinieces ģimenes stāstiem un rada jaunu mūsdienu pēcpadomju sabiedrības portreta versiju. Diāna šogad absolvē HISK institūtu Ģentē.

Izstāžu cikla ietvaros norisināsies arī pavadošo pasākumu programma, tostarp tikšanās ar māksliniekiem un "kim?" Bērnu un jauniešu diena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!