Foto: Publicitātes attēls

Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) gleznotāji, rektors prof. Aleksejs Naumovs un prorektors prof. Kristaps Zariņš, no 20. līdz 25. augustam viesojās programmas "Erasmus+" partneraugstskolā – Nacionālajā mākslas augstskolā "La Villa Arson" (École nationale supérieure d'art "La Villa Arson") Nicā, Francijā.

Vizītes laikā notika tikšanās ar augstskolas vadību un nostiprināta līdzšinējā sadarbība, apskatīti šogad tapušie maģistra programmas studentu diplomdarbi, kā arī turpināts mākslas projekts "World Cities. Live Paintings".

LMA un "La Villa Arson" jau vairākus gadus sadarbojas augstākās mākslas izglītības jomā. Sadarbība ietver studentu mobilitātes veicināšanu – prakses un studentu izstādes. Jau nākamajā mācību gadā paredzētas LMA pasniedzēju meistarklases un dalība radošajās darbnīcas Nicā. Vairākus gadus Aleksejs Naumovs kopā Kristapu Zariņu arī īsteno mākslas projektu "World Cities. Live Paintings". Abi mākslinieki ekspozīcijas klāstu nemitīgi papildina, gleznojot plenērā aizvien jaunas pilsētas un vietas. Darbos atspoguļoti iespaidi, kas gūti pasaules metropolēs un kultūrvēsturiski bagātajās Eiropas pilsētās. Mākslinieki gleznojuši Rīgā, Ņujorkā, Honkongā, Vašingtonā, Parīzē, Kannās, Venēcijā, Burano, Budapeštā, Vīnē un šīs vizītes laikā arī Nicā, Antibā, Santropēzā, Senmartēnā d'Ērā un Kasisā.

Darbojoties programmā "Erasmus+", izveidojies ciešs sadarbības tīkls ar daudzām vadošajām mākslas un dizaina augstskolām Eiropā – šobrīd programmas "Erasmus+" ietvaros LMA saista sadarbības līgumi ar vairāk nekā 115 partneraugstskolām 28 valstīs. Konkursa rezultātā 2017./2018. studiju gadā "Erasmus+" ietvaros LMA ir ieguvusi iespējas realizēt mobilitātes programmas Ķīnā, Krievijā, ASV, Filipīnās, Montenegro, Honkongā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!