Latviju Eirovīzijas festivālā pārstāvēs Renāra Kaupera sacerētā dziesma "My star", ko viņš izpildīja kopā ar savu grupu "Prāta Vētra". To sestdien vēlu vakarā Latvijas televīzijā noteica kompetenta žūrija un televīzijas skatītāji.
Par tiesībām piedalīties Eirovīzijas dziesmu festivālā Stokholmā pavisam cīnījās desmit dziesmas, kas iepriekš tika izvēlētas no 66 šajā konkursā pieteiktajām.

Kaupera sacerētā un dziedātā dziesma ieguva visvairāk punktu - 147, kurus sarežģītā balsojumā piešķīra četru pakāpju žūrija un skatītāji.

Žūrijā bija četri Latvijas mūziķi, trīs Latvijas komercradiostaciju pārstāvji, trīs ar kultūru saistīti cilvēki, kā arī četri ārvalstu pārstāvji. Visas četras grupas savus vērtējumus sniedza atsevišķi, un tie vēlāk tika saskaitīti. Arī televīzijas skatītāji, zvanot un balsojot par iepatikušos dziesmu, vērtēšanā piedalījās kā atsevišķs žūrijas loceklis.

Kaupers ir "My star" gan mūzikas, gan teksta autors, un tai ir arī versija latviešu valodā, kas saucas "Īssavienojums".

Konkursā piedalījās arī Arņa Medņa, Aigara Grāvera, Madaras Celmas, Raimonda Tiguļa, Andra Barona, Marijas Naumovas, Lindas Feldbergas un Janas Kay sacerētās dziesmas.

Šogad Eirovīzijas konkursā piedalīsies 24 valstis un katra no tām varēs izpildīt tikai vienu dziesmu. Konkursu varēs noskatīties tiešraidē daudzās Eiropas valstīs, arī Latvijā.

24 valstu vidū Latvijai ir 21.kārtas numurs.

Konkursa Lielo balvu iegūs komponists un teksta autors, bet izpildītājs saņems speciālu balvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!