Foto: Vida Press
26. jūnijā pulksten 18 Liepājas muzejā atklās franču grafiķa, rakstnieka un režisora Žana Kokto (1889-1963) grafiku izstādi, informēja Liepājas muzeja galvenā muzejpedagoģe Maruta Eistere.

Izstāde "Žans Kokto. Līniju māksla" tapusi sadarbībā ar izstāžu kompāniju "Art Expo", pieminot mākslinieka 130. jubileju. Izstādē varēs iepazīties ar Kokto grafikām no Kesauri ģimenes kolekcijas – unikāliem darbiem, kas veltīti viņa draugam, izcilam māksliniekam Pablo Pikaso, Kokto darbu portfolio ar vairāk nekā 100 nospiedumiem no mākslinieka oriģināliem līniju zīmējumiem

Kolekcija "Zīmējumi" ("Dessins") ļauj iepazīt Kokto līniju mākslu, ikdienas gaitās redzētās ainas un pārdomas. Kokto rokraksts redzams ar zīmuli rakstītās piezīmes un nosaukumi, kā arī īpaša lapa ar veltījumu Pikaso. Uzmanības vērtas ir oriģinālās litogrāfijas no kolekcijas "Kaķu dāma" ("La dame aux chats"), kas ilustrē Lui Emje dzejoļus.

Kokto bija multimākslinieks, kurš radoši izpaudās dažādās jomās – mākslā, kino, literatūrā. Mākslinieks Parīzes mākslā sāka darboties kopš 1910. gadu vidus. Viņa tuvākie draugi un līdzgaitnieki bija Pikaso, Marsels Prusts, Ēriks Satī un Andrē Žids.

Izstāde Liepājas muzejā būs skatāma līdz 29. septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!