Foto: Publicitātes foto
Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) darbinieki Covid-19 krīzes laiku, kamēr muzejs bija slēgts apmeklētājiem, izmantojuši, lai pilnībā atbrīvotu no mākslas darbiem izstāžu zāli "Arsenāls", kura patlaban tiek remontēta, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" pastāstīja LNMM direktore Māra Lāce.

Viņa sacīja, ka visi mākslas darbi no "Arsenāla" tagad ir pārvietoti uz jauno muzeja krātuvju kompleksu Pulka ielā.

Mākslas darbu pārvietošanā galvenokārt iesaistījušies tie darbinieki, kuri muzeja piespiedu dīkstāves laikā nevarēja doties atvaļinājumos. "Tas bija ļoti liels darbs, ko mēs izdarījām," paveikto raksturoja Lāce.

Viņa stāstīja, ka Covid-19 krīze LNMM radīja aptuveni 450 000 eiro lielus zaudējumus, bet patlaban visa šī summa no valsts puses jau esot kompensēta. Vēl muzejam nolemts piešķirt vairāk nekā pusmiljonu eiro mūsdienu mākslas darbu iepirkšanai.

Patlaban visi LNMM darbinieki ir atpakaļ savās darba vietās, tomēr Lāce neslēpa bažas, ka nav pārliecības par to, kādas pārmaiņas nesīs rudens, jo Covid-19 saslimstības rādītāji ir ar augšupejošu tendenci gan Latvijā, gan tuvējās kaimiņvalstīs.

LNMM vadītāja prognozē, ka kopumā šis gads muzejam noslēgsies ar "diezgan nopietnu pašu ieņēmumu kritumu" ¬– varētu neizpildīties vismaz puse no ieņēmumu plāna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!