Foto: Publicitātes attēli

Ceturtdien, 13. augustā, pulksten 18.30 mākslas centrā "Noass" tiks atklātas divas izstādes – Kaspara Bramberga "Astoņi saullēkti" un Kaspara Groševa "Autonomia".

Izstāde "Astoņi saullēkti" būs skatāma no AB dambja puses, uz Daugavas akvatorija krastmalas līdz oktobra beigām.

Mākslas centrs "Noass", AB dambja parks un Daugavas akvatorija Kasparam Brambergam deva unikālu iespēju uzsākt pētnieciski radošu procesu, kas rezultējās "site specific" mākslas darbu grupā Rīgas pilsētvidē. Kā raksta izstādes veidotāji, mākslinieks pārstāv laikmetīgā abstraktā ekspresionisma virzienu. Viņa lielformāta mākslas darbus raksturo materialitāte un kā pats autors mēdz teikt – vieliskums. Izstādes nosaukums "Astoņi saullēkti" runā par ainavu kā dabas spēku manifestāciju.

Savukārt izstāde "Autonomia" būs skatāma peldošā mākslas centra "Noass" pagraba tilpnēs, līdz šā gada 19. septembrim.

Kaspara Groševa darbs "Autonomia" veidots, domājot par zīmēm un vēstījumiem, kas parādās pilsētu ielās jau kopš laikiem, kad "ledāji vien krakšķēja trīsās". Attālinot un pietuvinot skatienu, parādās mirāžas, kas pieprasa, lūdz, smejas, komentē, kā virmojošs gaiss virs dzelzceļa sliedēm tās parādās Groševa darbā, meklējot alūzijas un paralēlas saspēles starp virtuālo un fizisko telpu, raksta izstādes veidotāji.

Pēc izstāžu atklāšanas pasākuma, pulksten 20.00 sekos grupas "Nikto" priekšnesums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!