Foto: Publicitātes attēls
No 15. janvāra mākslas telpā "Aminori" būs skatāma izstāde "Déjà vu". Visi astoņi gleznotāji, kas piedalās izstādē, ir profesora un gleznotāja Normunda Brasliņa Glezniecības darbnīcas bijušie studenti Latvijas Mākslas akadēmijā. Domubiedru grupas izstādē piedalās Anna Baklāne, Liena Baklāne, Anita Arbidāne, Barbara Ābeltiņa, Kalvis Zuters, Paulis Postažs, Vladimirs Avramenko, Agate Apkalne un Normunds Brasliņš, portālu "Delfi" informē "Aminori" pārstāve Ilona Brūvere.

Normunds Brasliņš mūsdienu glezniecībā saglabā klasiskas pamatvērtības, būdams līnijas un izsmalcinātas formas meistars. Gleznotājs galvenokārt pievēršas sievietes portretam un figūrai – smalks kolorists, kura darbos līnija pārsteidz ar neiedomājamu precizitāti. Brasliņa niansētajās figurālajās kompozīcijās skatītājs atrod atsauces uz pasaules un latviešu glezniecības tradīcijām, kas manifestē ideālu skaistumu.

“Mēs esam dalījušies savā gleznieciskajā uztverē, esmu no viņiem daudz mācījies. Viņi visi ir aizrautīgi gleznotāji, katrs atradis savu stilu un savu rokrakstu vienas gleznieciskās manieres ietvaros. Mūsu attiecības vienmēr bijušas koleģiālas. Un vienojošais šai procesā ir cilvēka portreta un figurālās kompozīcijas studijas, akcentējot konkrētu glezniecības tehniku,” uzsver gleznotājs Normunds Brasliņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!