Ir noslēdzies Latvijas Radio 6 – Latvijas Universitātes Radio NABA 18. dzimšanas dienas rīkotais fotokonkurss "Distance". Žūrija izvirzījusi 18 finālistus un noteikusi trīs labākos darbus.

Kā "Delfi" informēja organizatori, par labākajiem autoru darbiem šogad žūrija atzina Dzintras Žvagiņas "Logs uz mūžību", Zahara Subotina "Ceļojums caur distanci" un Kristīnes Matvejevas "ANDa". Skatītāju simpātiju balsojumā portālā "lsm.lv" uzvarēja Zahara Subotina darbs.

Pārējo piecpadsmit finālistu fotogrāfiju autori ir: Agnese Pastare, Anete Aramina, Dace Umblija, Daniēla Gailīte, Eva Elizabete Vīksna, Ēva Krēsla, Ģirts Dreimanis, junjala, Janels Katlaps, Jūlija Burilova, Laila Ditmane, Māris Kreitenbergs, Poļina Vitkovska, Sandris Saulītis, Sarmīte Bogdanoviča. Kopumā konkursā piedalījās konkursanti ar 235 darbiem no visas Latvijas, kā arī no Norvēģijas, Beļģijas, Islandes, Lielbritānijas un ASV. Visu finālistu darbi apskatāmi šeit.

Konkursa tēmas "Distance" interpretācija, kā ierasts, pavēra plašas iespējas. Konkursa žūrija vērtēja darbus pēc to mākslinieciskās un tehniskās kvalitātes, idejas un atbilstības konkursa radošajai tēmai. Šogad žūrijas sastāvā bija – Kristaps Kalns, Toms Grīnbergs, Madars Štramdiers, Arnis Balčus, Didzis Grodzs un Sabīne Moore.

Sakarā ar ārkārtas situāciju valstī publisks apbalvošanas pasākums netiks organizēts un uzvarētāji tiks apsveikti individuāli. Ceļojošā fotoizstāde "18x18" uzsāks savu ceļojumu nākamā gada sākumā "Galerijā Centrs", Audēju ielā 16, Rīgā.

Nākamie izstādes pieturas punkti 2021. gadā būs Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" un Latvijas Universitātē, savukārt vasarā, no 6. līdz 8. augustam, festivālā "Laba daba 2021".

Radio NABA organizētais fotokonkurss un izstāde notiek kopš 2007. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!