Foto: Vida Press
Pagājušās nedēļas nogalē internetā nopludinātās šovbiznesa zvaigžņu pikantās fotogrāfijas tiks izstādītas Korijas Alenas laikmetīgās mākslas muzejā Sanktpēterburgā, ASV Floridas štatā, paziņojuši muzeja pārstāvji.

Vairākas no tām savā personālizstādē paredzējis iekļaut skandalozais Losandželosas mākslinieks XVALA. Fotogrāfijas palikšot neapstrādātas, bet tikšot palielinātas reālu cilvēku augumā. Viņa izstādē "No Delete", kas tiks atklāta 30. oktobrī, plānots iekļaut arī vairākas agrāk internetā nopludinātas zvaigžņu fotogrāfijas.

Tām visām kopējs ir tas, ka tās uzņemtas ļoti intīmos brīžos un tās publiski izplatījuši hakeri vai paparaci. "Mēs savos noslēpumos dalāmies ar tehnoloģijām, un, kad mēs to darām, mūsu privātās lietas kļūst pieejamas arī citiem," norāda mākslinieks.

Viņš dažādas zvaigžņu fotogrāfijas savos mākslas darbos izmantojis jau gadiem, tostarp Britnijas Spīrsas foto, kas uzņemts pēc galvas noskūšanas, un Skārletas Johansones kailfoto.

Jau ziņots, ka šoreiz cietušo vidū ir tādas slavenības kā Kērstina Dansta, Keita Aptona, Arianna Grande, Selēna Gomesa, Teilore Svifta un daudzas citas. Visvairāk cietusī ir aktrise Dženifera Lourensa.

Sākotnēji tika pieļauts, ka hakeri fotogrāfijas varējuši nozagt, iekļūstot "iCloud" servisā, kura "mākonī" daudzi glabā savus failus. "Apple" gan šādu iespēju izslēdz, norādot, ka tas nav iespējams. Šobrīd par visticamāko iespēju zagļiem iekļūt cietušo datoros tiek uzskatīts nedrošais bezvadu interneta tīkls "Emmy" balvu pasniegšanā, kur atradās visas cietušās zvaigznes.

Šobrīd ASV varas iestādes izmeklē šo precedentu, taču mākslinieks, kurš grasās fotogrāfijas izlikt apskatei muzejā, savu ieceri tā dēļ savu ieceri nav nolēmis mainīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!