Profesora Induļa Zariņa stipendija glezniecībā šogad piešķirta Latvijas Mākslas akadēmijas gleznošanas nodaļas studentei Karinē Paranjancai, informēja "SEB Unibankas" pārstāve Agnese Gribuste.
Viņa pastāstīja, ka sestā kursa studente saņems 1200 latu stipendiju, kuru izmaksās vienādās daļās katru mēnesi gada laikā.

"Ikdienā nekontrolējam, kur stipendija tiek izlietota, bet pieņemam, ka tēriņi saistās ar lietām, kas ļauj radīt mākslas darbus," klāstīja Gribuste.

Savukārt 350 latu specbalvas saņem piektā kursa studenti - Anete Vasiļjeva un Jānis Purcens.

Savukārt galerijā "Bastejs" pastāstīja, ka visu 30 konkursa dalībnieku darbi līdz 20.maijam būs skatāmi galerijā. Pēc šīs izstādes ir paredzēta arī pagājušā gada uzvarētāja Vitauta Pronckus personālizstāde.

Jau vēstīts, ka konkursam pieteiktos darbus vērtēja žūrijas komisija - Latvijas Mākslas akadēmijas rektors Jānis Osis, Latvijas Mākslas akadēmijas prorektors Aleksejs Naumovs, Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības katedras vadītājs Kristaps Zariņš un glezniecības katedras pasniedzējs Kaspars Zariņš, pārstāvot Induļa Zariņa ģimeni, un viens pārstāvis no galerijas "Bastejs".

Konkursā par stipendijas saņemšanu var piedalīties Latvijas Mākslas akadēmijas 3. līdz 6. kursa studenti ar vienu līdz trim tematiski saistītiem glezniecības darbiem.

Kopš 1998.gada "SEB Unibanka" ir stipendijas patrons un finansētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!