Foto: Publicitātes foto. Olga Šilova. Gliemežvāks
Rietumu Bankas mākslas galerijā ir atklāta Latvijas tēlnieces Olgas Šilovas izstāde "Ādama ābols", portālu "Delfi" informē galerijas pārstāvji.

Rietumu Bankas galerijā atvērtajā izstādē ir aplūkojami Olgas Šilovas dažos pēdējos gados radītie darbi, tostarp jaunākais lielformāta darbs "Ādams un Ieva".

Olga Šilova ir daudzu pilsētvidei radītu kompozīciju autore. Viņa ir arī labi zināma kā mazās plastikas darbu autore un Latvijas Bankas jubilejas monētu dizaina veidotāja.
Olga Šilova ir absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas Tēlniecības nodaļu, pašlaik ir akadēmijas asociētā profesore. Latvijas Mākslinieku savienības biedre.

Vairāk nekā divu gadu desmitu radošās darbības laikā ir piedalījusies desmitiem grupu izstādēs, un viņai bijušas personālizstādes Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Krievijā, Spānijā, Lielbritānijā, Francijā, Kanādā, ASV un citās valstīs.

Dažus Olgas Šilovas darbus zina gandrīz visi Latvijas iedzīvotāji. Viņas veidotās kompozīcijas rotā Rīgas, Jūrmalas un citu mūsu valsts pilsētu – Liepājas, Ventspils, Cēsu, Limbažu – parkus un skvērus.

Viņa ir arī Latvijas Bankas jubilejas monētu dizaina autore. Tostarp viņa ir attēla autore slavenajām monētām ar stārķi. Lata monēta laista klajā 2001. gadā, bet tās "rimeiks" divu eiro monēta – 2015. gadā. Olga Šilova ir veidojusi arī Sidnejas 2000. gada Olimpiskajām spēlēm veltītās zelta monētas "Šķēpmetējs" dizainu.

"Ja mākslinieks tic pats sev, tad, pilnveidojot savu daiļradi, viņam vienmēr būs viņa īpatnējs stils un rokraksts. Tā ir augsta latiņa. Vienlaikus – arī liels risks visu dzīvi palikt nesaprastam. Tomēr, ja gribi būt radītājs, ir jābūt stipram, droši jāatklāj sevī jaunas talanta izpausmes, katrā darbā jāiegulda sava individualitāte, savs pasaules un veidojamā tēla redzējums. Visbīstamākais māksliniekam ir aiziet pa šķietami vieglāko ceļu, atkal un atkal atkārtojoties, katrreiz aizvien sliktākā kvalitātē – no tā ir noteikti jāizvairās," Olga Šilova ir teikusi kādā no intervijām.

Šobrīd viņas darbi atrodas Latvijas Nacionālā Mākslas muzeja un Jūrmalas pilsētas muzeja kolekcijā, kā arī daudzās privātkolekcijās Latvijā, Dānijā, Spānijā, Japānā un citās valstīs.

Izstāde ir apskatāma līdz 22. augustam, katru darbadienu no pulksten 9.00 līdz 18.00. Ieeja Rietumu Bankā bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!